Названо країни з найшвидшим мобільним інтернетом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З початку 2019 року оператори стільникових мереж, виробники телекомунікаційного обладнання і смартфонів почали активну розгортання мереж п’ятого покоління. З тих пір новий стандарт доступний вже в десятках країн по всьому світу. Аналітична компанія Opensignal вирішила з’ясувати, де зараз найшвидший 5G.

Дослідження проводилося в період з 16 травня по 14 серпня цього року. Було встановлено, що середня швидкість завантаження в мережах 5G приблизно в 1,4-14,3 рази більше в порівнянні з 4G.

Найвища середня швидкість завантаження даних в мережах п’ятого покоління виявилася в Саудівській Аравії, де вона досягає позначки в 414,2 Мбіт / с. У порівнянні з 4G впровадження нового стандарту дозволило збільшити пропускну здатність мережі в рекордні 14,3 рази. Впровадження 5G-мереж в країні офіційно оголосили в червні 2019 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На другій сходинці розташувалася Південна Корея з показником 312,7 Мбіт / с, що в 5,3 рази вище можливостей мереж четвертого покоління. Особливістю 5G-інтернету в цій країні стала висока частка покриття: близько 85 міст з трохи більше 100 вже мають доступ до нового бездротового стандарту.

Замикає трійку лідерів Австралія, де 5G доступний лише в декількох містах. Проте максимальна швидкість завантаження тут досягає 215,7 Мбіт / с, що в п’ять разів швидше 4G. Останнє місце в рейтингу у США, де швидкість 5G становить 50,9 Мбіт / с, що лише небагато чим більше в порівнянні з 4G.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.