Найпопулярніший японський виробник припинив випуск ноутбуків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаю, всі знають японський бренд Toshiba, свого часу першим в світі представив ноутбук, призначений для комерційних продажів звичайних користувачам. Ще в 1985 році в продаж надійшов Toshiba T1100, який сама компанія позиціонувала, як перший портативний ноутбук для споживчого ринку. Зараз дана компанія оголосила про те, що більше не буде займатися випуском портативних комп’ютерів.

Згідно із заявою прес-служби компанії Toshiba, по закінченню більше 35 років після випуску першого ноутбука компані таки вирішила відмовитися від випуску ноутбуків під своїм брендом. Експерти вважають, що компанії просто не вдалося конкурувати з виробниками на кшталт Dell, Hewlett Packard, Asus і інших.

У Toshiba також заявили про наміри повністю передати підрозділ, відповідальний за випуск ноутбуків, в іншу компанію. Моделі, що випускаються даним підрозділом, в подальшому повинні з’являться на ринку, як моделі бренду Dynabook, а ось Toshiba перестане бути представленою в даній галузі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто відзначити, що влітку позаминулого року Toshiba більш ніж на 80 відсотків належала компанії Sharp, а вже в кінці позаминулого місяця поточного року вона повністю перейшла під крило даної компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.