Ілон Маск пояснив, чому штучний інтелект – загроза для людства вже в найближчі 5 років

Раніше Маск заявляв, що людина стане домашньою тваринкою для машин.

Розробник алгоритмів, які перемогли людину в ґо, шашки, сьоґі й Starcraft II, вирощує, на думку глави Tesla і SpaceX, небезпечну для людства технологію, здатну дестабілізувати ситуацію у всьому світі. Це станеться вже через п’ять років, але ми можемо цього навіть не помітити, пише hightech.plus.

На думку Маска, багато розумних людей – через свою пихатість – не визнають можливості того, що ШІ зможе коли-небудь перевершити їх.

“Наскільки я бачу, найбільше помиляються щодо ШІ дуже розумні люди, бо вони не можуть уявити собі, що комп’ютер зможе стати набагато розумнішим, ніж вони. У цьому недолік їхньої логіки. Вони просто набагато дурніші, ніж думають”, – написав він у Твіттері .

Маск б’є на сполох вже давно. З 2016 він попереджав, що людина може стати домашньою тваринкою для машин, які захопили владу. І з тих пір регулярно закликає до регулювання технології ШІ.

Серед всіх розробників ШІ найбільше Маска турбує DeepMind, підрозділ Google.

“Сама природа всіх ШІ, які вони створюють, в тому, щоб перемагати людини у всіх іграх. Це не означає, що через п’ять років все полетить у пекло. Лише те, що ситуація стане нестабільною і дивною”.

На думку Маска, це надто нагадує сюжет “Військових ігор” – в цьому фільмі часів холодної війни хакер-підліток підключається до урядового суперкомп’ютера, яким керує ШІ і який навчається на симуляторах військових дій. В ході гри ШІ переконує владу, що ядерна атака з боку СРСР неминуча.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.