Вчора були хакнуті Twitter-акаунти Білла Гейтса, Ілона Маска, Барака Обами та інших відомих американців

Вчора була проведена спланована атака хакерів на Twitter, внаслідок якої під загрозою опинилися акаунти: засновника Microsoft Білла Гейтса, екс-президента США Барака Обами, керівника Amazon Джефа Безоса, музиканта Кан’є Веста, очільника Tesla, SpaceX Ілона Маска та інших відомих американців. Всі вони втратили доступ до своїх профілів. На їх сторінках також були опубліковані однакові повідомлення: «Якщо ви відправите мені $1000, тоді я поверну $2000». Традиційно всі транзакції проводились в Bitcoin.

Повідомлення були видалені вже через декілька хвилин. Користувачі в коментарях висловлювали припущення, що це якийсь жарт. Однак деякі вирішили випробувати долю. Сумарна кількість грошових переказів за лічені хвилини досягла відмітки в $100 000. Компанія Twitter зреагувала швидко, сповістивши користувачів про початок розслідування стосовно атаки хакерів. Соціальна мережа працює спільно з ФБР.

Минулого року Twitter також піддався атаці з боку хакерів, які зуміли отримати доступ до акаунту Джека Дорсі. Вони опублікували декілька повідомлень, які мали образливий характер для афроамериканців. Деякі пости містили антисемітські вислови, відсилки к Голокосту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.