На смартфонах Xiaomi перестав працювати зв’язок

Нам стало відомо про те, що власники телефонів від даного виробника залишилися без зв’язку, тобто, простіше кажучи, без можливості здійснювати голосові дзвінки, а також приймати такі. Виною всьому стала нова прошивка, яка вдає із себе патч для системи безпеки під номером V11.0.3.0.QFQMXTC. В такому містяться якісь недоліки, через які в роботі смартфона виникає багато проблем.

Це оновлення ламає таку функцію, як Dual SIM, в зв’язку з чим голосовий зв’язок стає просто недоступний на мобільному пристрої. Неполадки виникли в роботі телефону Xiaomi Mi A3, який побудований на базі оригінального «чистого» Android від Google без графічної оболонки MIUI. Цей апарат входить в лінійку Android One, представники якої працюють на оригінальному програмному забезпеченні від «пошукового гіганта», тобто від компанії Google. Після установки такого патча для системи захисту другий слот для «сімки» перестає працювати, в зв’язку з чим, якщо спробувати скористатися цим номером телефону, нічого не вийде. Телефон буде просто думати, що другий слот недоступний, тому і задіяти його для роботи він не зможе.

Таким чином, на підставі такого стану справ, всім користувачам рекомендують ні при яких обставинах не встановлювати апдейт V11.0.3.0.QFQMXTC. За словами розробників з форуму XDA, індекс QFQMIXM призначений для Мексики, тоді як XTC для міжнародного ринку. Співробітники Xiaomi, як зазначається, щось переплутали, в зв’язку з чим мешканці Європи та інших держав отримали неправильну прошивку. В результаті, постраждали від такої проблеми абсолютно все, крім жителів Мексики, тому що даний апдейт призначений для користувачів місцевого стільникового оператора Telcel. Компанія Xiaomi вже знає про неполадку, тому зараз її співробітники працюють над усуненням її наслідків.

Очікується, що вже в найближчі кілька тижнів вийде патч, який виправить цю проблему, знову зробивши так, щоб другою SIM-картою можна було користуватися. Важливо зауважити, що якщо прошивка V11.0.3.0.QFQMXTC вже була встановлена, доведеться так чи інакше обходитися без другого слота для установки «сімок», так як навіть повне скидання телефону на заводські настройки не дозволить усунути цю вкрай неприємну проблему.

Простіше кажучи, багато власників смартфонів Xiaomi, які використовують модель Mi A3 з Android One, втратили зв’язку в будь-якому вигляді і формі, якщо для отримання доступу до такої використовувався додатковий слот для установки «сімки». У такій пов’язаних із ними, звичайно, немає абсолютно нічого хорошого. Залишається вірити, що компанія-виробник більше ніколи не допустить нічого подібного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.