Експерти розповіли про новий спосіб стеження соціальних мереж за користувачами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти в сфері просування соціальних медіа розповіли про новий спосіб, яким адміністрації популярних соціальних мереж користуються для організації стеження за користувачами. Відзначається, що будь-які дії користувачів мережі можуть бути описані алгоритмами, що дозволяє в майбутньому більш тонко налаштовувати таргетовану рекламу.

Фахівці відзначають, що існують ситуації, при яких навіть після обговорення того чи іншого товару його реклама починає активно з’являтися на сторінках в соціальних мережах. Мова в даному випадку йде про роботу загального алгоритму, який застосовується для поширення реклами у всіх соціальних мережах і на інших онлайн-платформах.

«Наприклад, для налаштування реклами в Instagram можуть бути виставлені конкретні настройки через Facebook, які згодом ранжуються в безпосередній залежності від бюджету», – відзначають експерти. В цілому ж, підкреслюється, що рекламні механізми в Мережі працюють за таким принципом практично скрізь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітно, що під кінець 2019 року представникам найбільшої в світі соцмережі Facebook довелося пояснювати, чому мережу стежить за користувачами навіть в тих ситуаціях, коли на їх смартфонах відключені служби геолокації. Представники компанії тоді відзначили, що фіксація користувачів і їх розташування в Facebook ведеться в автоматичному режимі завжди для забезпечення більш докладних і глибоких налаштувань таргетированной реклами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.