Смартфони Samsung і Apple визнали небезпечними для здоров’я

Лабораторія Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC) провела дослідження, яке підтверджує, що деякі мобільні телефони компаній Samsung і Apple перевищують межі, встановлені в країні. Після чого американська юридична фірма FeganScott вирішила подати в суд на виробників за «загрозу здоров’ю споживачів».

Бет Феган (Beth Fegan), старший менеджер FeganScott, заявила, що виробники повинні нести відповідальність за подібні дії.

“Смартфони Apple і Samsung змінили наш образ життя. Дорослі, підлітки і діти прокидаються, щоб перевірити свою електронну пошту або пограти в ігри, а також виконати робочі або шкільні вправи на своїх смартфонах. Вони носять ці пристрої в своїх кишенях протягом дня і буквально засинають з ними в своїх ліжках. Власники смартфонів по всій країні заслуговують того, щоб знати, що рівні радіочастотного випромінювання від смартфонів при дотику до шкіри або при використанні близько до тіла можуть бути небезпечними”, – Бет Феган.

Зокрема, дослідження було зосереджено на наступних моделях: iPhone 7 Plus, iPhone 8 і iPhone XR, а також Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 і Galaxy S10. iPhone 8 перевищив встановлений ліміт в п’ять разів. А Samsung Galaxy S8 показав в три рази більший рівень випромінювання, ніж допускається.

“Виробники запевняють, що їхні смартфони є безпечними. Це не так. Незалежні виміри підтверджують, що рівні радіочастотного випромінювання значно перевищують федеральний межа впливу. Іноді перевищуючи його на 500%. Споживачі повинні знати правду”, – Бет Феган.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.