Захист очей в смартфонах виявився помилковим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всупереч поширеній думці, синій спектр світла може бути не таким небезпечним для нашого сну, як передбачалося протягом останніх кількох років. З такою заявою випустили вчені Манчестерського університету.

Результати дослідження команди вчених показали, що використання тьмяного, прохолодного світла у вечірній час і яскравого теплого світла вдень може бути більш корисним для нашого здоров’я.

В сутінках природне освітлення стає похмурим і набуває сині відтінки. Біологічний годинник використовують цю особливість, щоб визначити відповідний час для сну і неспання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні технології, реалізовані в смартфонах, обмежують випромінювання синьої частини спектра світла. В результаті наш організм отримує змішані повідомлення, як стверджують дослідники Манчестерського університету. Справа в тому, що при відключенні синьої частини спектра світла у вечірній час користувач спостерігає картинку, супроводжувану квітами, які зазвичай він бачить вдень.

У дослідженні, яке проводилося на мишах, використовувалося спеціально розроблене освітлення, яке дозволило команді коректувати колір без зміни яскравості. Тести показали, що сині кольори мають більш слабкий вплив на біологічний годинник миші, ніж жовті кольори.

Результати дослідження, за словами представників команди, повинні мати важливе значення при проектування освітлення і дисплеїв, які не повинні заважати здоровому сну користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.