Вчені виявили швидкий спосіб позбутися від зайвої ваги

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені виявили швидкий спосіб позбутися від жиру. В основу методики лягли вже існуючі розробки, які раніше працювали успішно лише на мишах.

Йдеться про те, щоб перетворити так званий білий жир, оперізуючий живіт і стегна будь-якого огрядної людини, в жир бурий. На відміну від першого, другий тип жиру відповідає за виробництво тепла і підтримання температурного режиму – так званий термогенез.

Раніше вченим вже вдавалося успішно здійснювати даний перехід, але, щоправда, це було справедливо лише в разі дослідів на мишах. Дослідження на людях довгі роки не демонстрували будь-яких помітних успіхів. Але свіжа наукова робота експертів з університетів Шербрука і Копенгагена показала, що проблема сучасної науки була в концентрації на бета3-адренорецептори (b3-AR), в той час як “копати” треба було в сторону їх “родичів” в особі b2-AR – саме вони стимулюють термогенез.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами вчених, тепер, коли вони змогли знайти головну проблему, що заважала проведенню успішних дослідів, вже найближчим часом вони сподіваються знайти той самий “чарівний” засіб, здатний допомогти багатьом людям по всьому світу в позбавленні від зайвої ваги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.