Google показала експериментальні навушники з «розумним» проводом

Кабель з опліткою з чутливих волокон вміє реагувати на дотики - так можна управляти музикою без окремих кнопок.

Google показала експериментальні навушники з «розумним» проводом

Ці навушники відрізняються від звичайних спеціальною «розумної» опліткою, яка вміє визначати натискання. Пальцями можна затиснути кабель в будь-якому місці, щоб поставити музику на паузу. Якщо натиснути на провід два рази, то включиться наступна пісня, а якщо затиснути дріт – зміниться рівень гучності.

Обшивка для «розумного» кабелю складається з ємнісних волокон, які працюють за принципом сучасних сенсорних дисплеїв в смартфонах – вони реагують на струмопровідні предмети, наприклад, людський палець. Також в оплетку встановили нитки зі світлодіодами, які світяться при торканні. Провід реагує належним чином в будь-якому місці – виходить заміна окремих вставок з фізичними клавішами на гарнітурах.

Щоб уникнути помилкових натискань і точно визначати жести, Google використовувала машинне навчання. Компанія просила безліч людей виконати різні дії з чутливим кабелем для тренування алгоритмів. Тому кабель буде реагувати тільки на дії людини з точністю 94%.

Важливо відзначити, що це все ще експериментальна технологія, яка розробляється в лабораторії Google. Потенційно ці чутливі волокна можна використовувати не тільки в навушниках, а й іншій техніці. Чи з’явиться ця технологія в комерційних продуктах – невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.