Apple запатентувала гібридний ноутбук з гнучким корпусом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за численними патентами, що описують гнучкі смартфони та планшети, Apple подала в Патентне бюро США заявку, в якому йдеться про ноутбук, виконаному в цілісному корпусі і позбавленому традиційного шарнірного механізму.

Патент з порядковим номером 10,642,318, який має назву «Планерна петля в зборі», описує гнучкий пристрій, досить схожий на MacBook Pro. У ньому говориться, що ноутбук отримає вигляд цільного пристрою і замість звичного шарніра матиме гнучку частину корпусу між клавіатурою і екраном. Суть винаходу полягає в тому, що гнучка частина, яка має «регульовану структуру вигину» повинна бути сформована зі «стопки шарів, здатних переходити з нестислого стану в стислий». Здебільшого патент описує способи, за допомогою яких дана можливість може бути реалізована на практиці. Однак в ньому практично не описані переваги гнучкого механізму перед звичним шарніром.

Петлі, що використовуються в ноутбуках Apple, є високоякісними і відмінно протестованим механізмом, який практично не викликає ніяких нарікань у користувачів. Але як поведе себе запатентований гнучкий механізм важко уявити, хоча він може виявитися навіть кращим застосовуваного зараз рішення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, патент описує можливість застосування в пристроях з новим механізмом гнучких дисплеїв, що перегукується з одним із попередніх патентів Apple, в якому мова йде про пристрій з двома дисплеями, один з яких використовується для введення, а другий для відображення контенту.

У будь-якому випадку, навіть якщо Apple випустить подібний пристрій на ринок, трапиться це тільки тоді, коли механізм буде повністю протестований і придатний для повсякденної роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.