Фанати консолей можуть зіткнутись із дефіцитом PS5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дізнавшись детальні плани компанії Sony відносно випуску нового покоління консолей, редакційна команда Bloomberg повідомила, що кількість PS5 на старті буде менше, ніж у випадку з PS4.

Журналісти кажуть, що японці відвантажать від 5 до 6 мільйонів пристроїв до березня 2021 року, в той час як за два квартали після виходу PS4 було продано 7,5 мільйона консолей. Варто відзначити, що на релізі PlayStation 4 дістати було непросто.

За словами Метью Кантермана з Bloomberg Intelligence, ціна буде варіюватися між $499 і $549. Консоль через дефіцит компонентів буде недешевою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Просування консолі наступного покоління буде пов’язано і зі зниженням ціни на PS4, яка повинна стимулювати гравців залишатися і приєднуватися до бренду PlayStation. Генеральний директор Sony Кенічіро Йошида підкреслив, що японська корпорація буде прагнути збільшувати доходи у вигляді послуг (PS Plus, PS Now) і не ставити акцент на отримання прибутку тільки від продажів консолей.

Компанія може відмовитися від публічної прес-конференції через кризу, пов’язану з пандемією коронавірусу. Дані про ціну і дату виходу можуть просто опублікувати в Мережі, як у випадку з контролером DualSense.

Журналісти Bloomberg відзначають, що затримка виходу PS5 малоймовірна — принаймні, до прийняття аналогічного рішення з боку Microsoft. Конкуренція між PlayStation і Xbox, особливо на ринку США, може змусити обидві корпорації продавати пристрої в збиток. Як заявив аналітик Macquarie Capital Даміан Тонг, PS5 і Xbox Series X може коштувати навіть $450.

Раніше Sony повідомляла про проблеми з перельотом японських інженерів на виробничі підприємства в Китай. Однак партнер Sony дотримується графіка і випустить PS5 на ринок в кінці 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.