Sony представила DualSense: контролер для PlayStation 5 з технологіями нового покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До повноцінної презентації PlayStation 5 ще далеко, але Sony нарешті зважилася показати геймерам контролер для приставки нового покоління.

Геймпад отримав назву DualSense, яке натякає на його особливість. Sony вже готова розіслати контролер розробникам, щоб ті почали адаптувати під нього гри, і вирішила перед цим представити новинку геймерам. За словами компанії, функції DualSense, поряд з Tempest 3D AudioTech, доставлять гравцям нові відчуття від занурення в ігровий процес.

При проектуванні нового контролера Sony вирішила залишити форм-фактор, який подобається геймерам, але трохи оновила дизайн. Головним нововведенням стане тактильна віддача, яка дозволить відчути, наприклад, жорсткість при водінні віртуального автомобіля по бруду. Тактильну віддачу отримали і тригери L2 і R2, які зможуть передавати віддачу від дій гравця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При розстановці елементів управління геймпада, Sony хотіла зробити так, щоб контролер відчувався менше, ніж є насправді. Тому дизайнери вирішили змінити кут тригерів і доопрацювати рукоятку. Кнопку Share замінили на Create. Про її функціонал обіцяють розповісти ближче до старту продажів консолі.

Що стосується забарвлення, то комплектний контролер отримає білий корпус з чорними вставками. Також варто відзначити, що “лайтбар” перемістили з боків тачпада. Можливо, це два окремих світлодіода, які розробники зможуть програмувати, наприклад, під відображення броні і здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.