iPhone 9, накладні AirPods і новий iPad Pro. Що Apple приховує від нас

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У 2020 році передбачити плани Apple виявилося ще складніше, ніж раніше. Американський IT-гігант, який завжди тримає в секреті анонси до офіційної презентації, який потрапив в складну ситуацію через коронавірус. Тому заплановану (за чутками) березневу презентацію напевно скасують, а реліз деяких гаджетів перенесуть на невизначений термін. Але дата і формат презентації – далеко не головне. Завдяки інсайдерам ми вже приблизно знаємо, що готують купертіновці на найближчий час.

iPhone 9 – Найбюджетніший смартфон

Анонс наступника iPhone SE, здається, вже не за горами – інсайдери навперебій розповідають подробиці виробництва дешевого «яблучного» смартфона. Повідомлялося навіть, що складання нових моделей перенесли з Китаю до Індії, щоб встигнути випустити пристрій в термін, до кінця березня. Але коронавірус нікого не щадить, і навіть Apple змушена переглядати плани.

Про бюджетний девайс ми вже знаємо практично все. Ззовні він буде виглядати, як «вісімка». Спереду залишиться 4,7-дюймовий LCD-дисплей і фізична кнопка Home (з підтримкою Touch ID), а ззаду – скло. Щоправда, його поверхня може стати матовою, як у iPhone 11 Pro. Ще повинна з’явитися, як мінімум одне нове забарвлення – яскраво-червоний, якщо вірити витоку. Усередині ж буде стояти найпотужніший купертіновскький чіпсет A13 Bionic і 3 ГБ оперативної пам’яті. При цьому обсяг внутрішньої пам’яті складе 64 або 128 ГБ в залежності від моделі. Розширити сховище традиційно не вийде. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чуток, iPhone 9 оснастять одинарною камерою з роздільною здатністю 12 Мп. Вартість гаджета з мінімальним запасом пам’яті на борту складе $ 399 – близько 10,485 гривень. Так що девайс повинен стати недорогим смартфоном в актуальній лінійці Apple. 

AirPods 2 – Великі накладні навушники

Судячи з усього, Apple готує до анонсу і нові бездротові навушники. Спочатку такими даними поділився надійний аналітик Мін-Чі Куо, а потім хакери виявили підтвердження його слів в коді попередньої версії iOS 14. До того ж можна згадати, що купертіновці давно володіють компанією Beats Electronics, так що виробництво накладної гарнітури під власним брендом Apple було справою часу.

Однак інформації про новинку досі вкрай мало. На схематичних зображеннях можна розгледіти лише те, що навушники будуть повнорозмірними і бездротовими. Тому про їх функціональності можна тільки гадати – очевидно, що вони отримають всі основні фішки AirPods Pro, включаючи активне шумозаглушення і швидке з’єднання зі смартфоном. 

Єдине, в чому немає сумнівів – вартість гарнітури. Навушники явно будуть дорожче своїх молодших версій і стануть найдорожчими в історії бренду. 

iPad Pro – Оновлений планшет з потрійною камерою

Останній планшет з приставкою Pro виходив ще в 2018 році, так що оновлення лінійки виглядає досить імовірним. До того ж швидкий реліз нового iPad вже передбачили кілька аналітиків, включаючи відомого інсайдера Onleaks.

Судячи з численних витоків, «таблетка» 2020-го року буде відрізнятися від попереднього iPad Pro потрійною камерою на задній панелі. Її оформлять в стилі iPhone 11 Pro і Pro Max – на тильній стороні з’явиться прямокутна платформа, злегка випираюча з корпусу. Одним з сенсорів там стане датчик глибини, завдяки якому планшет зможе робити портрети з якісно розмитим фоном. До того ж він стане в нагоді для роботи з доповненою реальністю.

Apple планує показати дві моделі – з екраном 11 і 12,9 дюйма. Під дисплеями будуть стояти нові процесори A13X. При цьому про ціну поки немає ніяких даних, навіть приблизних цифр. Залишається чекати релізу, щоб дізнатися всі подробиці про новинку.

Apple TV, AirTag і ще кілька корисних аксесуарів

Злом попередньої версією iOS 14 показав, що купертіновці активно працюють над новою моделлю телевізійної приставки Apple TV. Окрему увагу виробники приділять пульту від пристрою. Власники актуальною Apple TV 4K масово скаржилися на незручний контролер з сенсорною панеллю. Цілком можливо, що в наступній версії фізичних кнопок побільшає, а від спірної панелі відмовляться зовсім. Правда не факт, що новий девайс представлять швидко – є ймовірність, що реліз відбудеться тільки в червні або ще пізніше, разом з iPhone 12.

Трекери AirTag повинні були анонсувати в 2019 році, проте Apple з якихось причин відклала реліз. Мабуть, аксесуар покажуть зовсім скоро. AirTag – це невеликі брелоки, які можна буде причепити до гаманця, ключів або будь-яким іншим цінних речей, за місцем розташування яких користувач захоче простежити. З телефону він зможе побачити їх локацію з точністю до сантиметрів.

Ще є ймовірність, що купертіновці нарешті покажуть фірмовий килимок для бездротової зарядки декількох пристроїв – смартфона, навушників і годинника. Одна спроба у корпорації вже була, але гучний проект AirPower провалився через два роки після анонса. Тоді інженерам не вдалося довести проект до розуму (точніше, до «високих стандартів обладнання Apple»). Може, цього разу пощастить більше? Аналітик Мін-Ку Чіо впевнений, що компанія покаже аксесуар в 2020 році. Але чи буде він представлений саме в першому півріччі – поки невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.