Геймпад Dualshock для PlayStation 5 може отримати біодатчики для контролю емоцій гравця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про Dualshock для PlayStation 5 відомо мало, так як Sony розповіла тільки про нову технологію вібровідкліка. Все ж, судячи з нового патенту, контролер може отримати більш просунуту систему віддачі.

У мережі з’явився черговий документ з реєстрацією технологій Sony. Цього разу компанія придумала технологію біологічного зворотнього зв’язку в геймпаді для PlayStation. За задумом японців, система повинна відстежувати потовиділення на долонях і серцебиття гравця, щоб потім впливати на ігровий процес.

Як приклад Sony вказує хоррор-гру. Технологія буде зчитувати біопоказники і заміряти рівень страху. Якщо система вважатиме, що користувач занадто наляканий, то може зменшити кількість супротивників на рівні, підвищити рівень освітлення або зробити музику тихіше. Для менш полохливих геймерів система навпаки може посилити інтенсивність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рівень збудження емоцій також може впливати на вибір у грі:

“Коли ворог з’явиться на екрані, то перед гравцем з’явиться вибір — бігти або битися. Якщо користувач відчуває високий рівень емоційного збудження, то це може інтерпретуватися як страх, і систему автоматично зробить вибір”.

Sony також планує використовувати технологію для визначення переваг гравця. Наприклад, який з персонажів або сюжетних роликів викликає більше емоцій.

Поки це тільки патент, тому зацікавленим залишається лише сподіватися на його появу в контролері для PlayStation 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.