Відтепер реклама і у WhatsApp. Але і це ще не все

Видання The Wall Street Journal заявило про те, що вже в найближчі кілька місяців відбудеться реліз нової версії самого популярного в світі сервісу для спілкування, в якій з’явиться реклама. Вона буде інтегрована схожим з Instagram чином, але оскільки мова йде не про соціальну мережу, а про мессенджер, реклами виявиться більше, тому що тільки так вона зможе приносити достатню кількість прибутку. Рекламні оголошення будуть показуватися в профілях, в списку чатів і в інших розділах месенджера, що дозволить Facebook набивати свої кишені набагато швидше, ніж раніше, тобто зараз. Таке нововведення може підвищити доходи від цього сервісу, як вважають експерти, в 3 – 4 рази, тобто неймовірно сильно.

При цьому журналісти запевняють, що керівництво Facebook готове до того, що після впровадження реклами скоротиться аудиторія месенджера. Пов’язано це з тим, що на аудиторії, яка покине сервіс, не можна заробляти гроші, а значить і ніякого сенсу в такій попросту немає. Втім, всі ці нововведення будуть лише поверхневою частиною того, у що незабаром перетвориться WhatsApp. Щоб показувати максимально точну персоналізовану рекламу всім користувачам присвоять рекламні ідентифікатори, а щоб інформація показувалася найактуальніша і, як наслідок, клікабельна, месенджер буде аналізувати переписку з іншими людьми і голосові дзвінки, намагаючись виявити ключові фрази того, що саме потрібно користувачеві.

Наприклад, при спілкуванні з однією людиною на тему покупки автомобіля, потім месенджер почне показуватися реклама тих чи інших моделей, тобто WhatsApp буде розуміти, що саме хоче той, хто його використовує. Це буде стеження в чистому вигляді, і всі користувачі повинні бути до неї готові, тому що відключити відображення реклами ніяк не вийде, принаймні до тих самих пір, поки Facebook не введе платну підписку на всі свої сервіси, оплачуючи яку можна буде відключити всю рекламу і отримати ряд інших корисних переваг. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.