MediaTek Helio G80 офіційно анонсовано

Компанія Mediatek сьогодні офіційно анонсувала новий чіпсет – Helio G80, який, як можна зрозуміти по назві, займе місце в модельному ряду Mediatek між Helio G90 i G70, з чого стає зрозуміло, що буде встановлюватись він переважно у смартфони середнього цінового сегменту.

Новий чіпсет, у порівнянні з Helio G70, має вищі частоти центрального процесора і графічного адаптера, і схоже на те, що все решта залишилось без змін, тому Helio G80 можна вважати покращеною версією того ж Helio G70.

Новий SoC, вже звично для процесорів MediaTek у цьому ціновому сегменті, виробляється по техпроцесу 12нм. Він складається з двох ядер Cortex-A75 з тактовою частотою 2.0 ГГц і шістьох ядер Cortex-A55 з тактовою частотою 1.8 ГГц. За графічну складову відповідає Mali-G52 MC2 з частотою 950 МГц. З оперативною пам’яттю тут все непогано (в перспективі, бо кожен виробник встановлює пам’ять такого об’єму і стандарту, якого сам захоче), до 8 ГБ LPDDR4X з частотою 1800 МГц. З внутрішньою пам’яттю все не так добре, бо стандарт UFS не підтримується, лише трохи повільніший eMMC 5.1.

Чіпсет підтримує дві SIM-карти, dual-4G LTE, dual-VoLTE, VoWiFi, Wi-Fi ac (Wi-Fi 5), Bluetooth v5.0, FM радіо, GPS, Glonass, Beidou, Galileo, а також технологію швидкої зарядки Pump Express, щоправда, Mediatek поки не заявила, якою буде її потужність.

Mediatek Helio G80 не буде мати таких самих вбудованих прискорювачів для нейромереж, як Helio G90, але компанія заявляє, що ISP ядро чіпсета зможе робити такі операції, як: розпізнавання об’єктів через Google Lens, створення розумних фотоальбомів, розпізнавання сцен, заміна заднього фону на фото, зйомка фото в портретному режимі і розпізнавання облич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.