Microsoft може розділити Windows для прискорення оновлень

За даними авторитетного інсайдера WalkingCat, з метою прискорення виходу оновлень для Windows Microsoft розглядає варіант поділу операційної системи на кілька версій. Так користувачі зможуть оперативніше отримувати нові функції, завантажуючи їх прямо з магазину компанії.

1xGYyOcwboTCh9lCh9FyowwjKz1LHABQ.png (91 KB)

За словами інсайдера, опубліковане в магазині Microsoft Store додаток Windows Feature Experience Pack тепер можна встановити на окремі комп’ютери і ноутбуки з Windows, які відповідають запитаної збірці.

4xGYyOYonG8DeFWKNlmSYoEV9Bag0Qn.png (50 KB)

На думку інсайдера, таким чином компанія планує розділяти оновлення для користувачів різних збірок, завдяки чому може прискорити терміни поширення нових релізів. Тобто всі патчі безпеки і апдейти, що розширюють функціональність системи, будуть доступні індивідуально, а не у вигляді одного глобального оновлення, публікується у вигляді ISO-образу на сайті корпорації.

Подібний підхід має ряд переваг. Крім того що Microsoft зможе випускати нові функції для Windows без прив’язки до великих апдейт, це дозволить більш ретельно тестувати їх. Останнє особливо актуально, так як компанія останнім часом часто має проблеми з глобальними оновленнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.