Дочекалися! Названа дата початку продажів Mac Pro і Pro Display XDR

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку червня цього року компанія Apple представила комп’ютер Mac Pro і монітор Pro Display XDR , призначені для професіоналів. І лише через півроку оголосила дату, починаючи з якої можна буде придбати ці пристрої.

Продажі Mac Pro і Pro Display XDR розпочнуться 10 грудня, про що повідомляється на сайті Apple.

Спочатку Apple планувала випустити Mac Pro і Pro Display XDR трохи раніше, про що свідчить напис «цієї осені» на сторінках продуктів. З якоїсь причини новинки затрималися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mac Pro

У США Mac Pro коштує від 5999 доларів, Pro Display XDR – від 4999 доларів. За 999 доларів можна придбати підставку Pro Stand, а за 199 доларів кріплення VESA Mount Adapter.

У максимальній комплектації Mac Pro 1,5 терабайта оперативної пам’яті, 28-ядерний процесор і 4 відеокарти AMD Radeon Vega Pro – це надає пікову потужність в 58 терафлопс. Також передбачені два порти USB Type-C зі специфікацією Thunderbolt 3, два порти UCB-A 3.0 і 3,5-мм роз’єм для навушників. Корпус виконаний з нержавіючої сталі та алюмінію і легко відкривається для доступу до будь-яких компонентів. Система охолодження складається з шести вентиляторів (3 на забір повітря і 3 на висновок), а також водяний випарної камери.

Mac Pro

Настроююча конфігурація дозволяє вибрати до чотирьох відеокарт Radeon Pro Vega 580X або дві Radeon Pro Vega II Duo – кожна видає 28 терафлопс обчислювальної потужності і оснащена 64 гігабайтами відеопам’яті з пропускною спроможністю 1 ТБ / с. У топовій версії Mac Pro встановлений блок живлення на 1,4 кіловата. Крім того, пристрій має спеціальну карту Afterburner, що забезпечує дворазове прискорення рендеринга в Final Cut Pro X: за заявою Apple, завдяки такому рішенню Mac Pro витримає одночасну обробку 3 роликів до 8K.

Pro Display XDR володіє 32-дюймовим екраном з роздільною LCD-матрицею дозволом 6K (6016 × 3384 пікселів), 10-бітними квітами і повним охопленням спектра P3. Монітор оснащений багаторівневим підсвічуванням, автоматично підлаштовує відображення квітів в залежності від типу контенту. Пікова яскравість матриці – 1600 ніт, типова – 1000 ніт (дуже яскраво!), Контрастність – 1 000 000 до 1. Нагрівання монітора не впливає на характеристики пікселів, оскільки тепло ефективно відводиться через задню металеву кришку. Передбачена підтримка режиму HDR, а також Extreme Dinamic Range (XDR), який використовується в професійних моніторах кінематографічної якості. Користувач може підключити до нового Mac Pro шість моніторів і отримати панорамне зображення з роздільною здатністю 120 мільйонів пікселів.

В якості аксесуару до монітора буде продаватися підставка Pro Stand, яка дозволяє змінювати положення екрану під різними кутами і розташовувати його в портретній орієнтації. Монітор можна легко зняти з підставки і підвісити кудись за допомогою кріплення VESA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.