Categories: Ґаджети

Sony розповіла про нову PS Vita, яка потужніша за PlayStation 5

Share

Ще в 2011 році, за два роки до запуску в продаж PlayStation 4, японська корпорація Sony випустила портативну приставку PS Vita, яка стала поліпшеною в усіх відношеннях версією PSP. Пристрій вийшло вкрай цікавим у всіх відносинах, отримавши безліч особливостей, однак через сильну конкуренцію з планшетами та смартфонами воно провалилося в продажах. У зв’язку з цим тепер багато хто чекає, коли виявиться випущена портативна версія консолі PlayStation 5.

Очікують запуску такої в продаж дуже і дуже багато, тому 4 грудня 2019 року, компанія Sony нарешті вирішила офіційно розповісти про нову PS Vita, яка виявиться здатна перевершити PS5, адже використовувати її стане можливим в будь-якому місці і в будь-який час, так як вона працює від вбудованого акумулятора. Сумарно з самого першого дня продажів даної консолі вона була продана по всьому світу тиражем в 16 млн штук, а в останні півтора року така продавалася виключно в Японії, де вона встигла знайти хоч якусь популярність. Проте, на початку 2019 року виробництво даної консолі все ж припинилося, тобто її перестали випускати. Тепер цю консоль в новому стані купити вже неможливо, але зате це можна запросто зробити на різних торгових майданчиках.

На тлі успіху Nintendo Switch багато фанатів PlayStation вірять в те, що японська корпорація Sony випустить нову ігрову приставку портативного типу, яка виявиться поліпшеною в усіх відношеннях версією PS Vita. Лічені години тому президент і головний виконавчий директор Sony Interactive Entertainment Джим Райан зробив офіційну заяву з цього приводу. За його словами, приставка PlayStation Vita була багато в чому чудова, проте через низку обставин компанія більш не збирається брати участь в такому бізнесі. Таким чином, ніякої портативної PS5 не буде. Більш того, в найближчому майбутньому цей бренд так і зовсім не збирається створювати переносну ігрову приставку, використовувати яку стане можливим в будь-яких місцях і при будь-яких обставинах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подібні відомості були розкриті в ході невеликої конференції, яку Sony провела на честь 25-річчя своєї ігрової приставки PlayStation. В її рамках також стало відомо про те, що за весь цей період часу компанії вдалося продати 450 млн примірників своїх консолей, і цілих 80 млн з таких припали на частку PSP, тобто попередниці PS Vita. Виходить, що нова ігрова приставка виявилася в чотири рази менш успішною в порівнянні зі своєю попередницею, і саме тому від подальшого розвитку цього напрямку компанія-виробник вирішила назавжди відмовитися. Таким чином, всі сили компанії кинуті тепер тільки на стаціонарні приставки, однією з яких є PlayStation 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024