Україна увійшла в топ-десять європейських країн за кількістю платежів смарт-годинниками

Компанія MasterCard поділилася статистикою використання європейцями переносної електроніки для безконтактних платежів.

Найбільш просунутими вважаються користувачі Нідерландів. На цю країну припадає 33% всіх безконтактних платежів в Європі за 2019 рік. Друге місце займає Великобританія (18%), а третє – Швейцарія (8%).

Україна попала в ТОП-10. Природно, все завдяки Apple Pay, тому що тільки ця платіжна система у нас підтримує пристрої, що носяться (Apple Watch). Ще є Garmin Pay, але власників смарт-годинників Garmin явно не так багато. Що стосується Google Pay, то в Україні на смарт-годинниках вона офіційно не працює.

« МИ РАДІ БАЧИТИ, ЯК УКРАЇНЦІ ЛЕГКО ПЕРЕХОДЯТЬ НА НОВІ СПОСОБИ ОПЛАТ, ЯКІ ВПИСУЮТЬСЯ В ЇХ ЦИФРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ. ЩОМІСЯЦЯ УКРАЇНЦІ ВЖЕ РОБЛЯТЬ КІЛЬКА ДЕСЯТКІВ МІЛЬЙОНІВ ОПЛАТ ЗА ДОПОМОГОЮ NFC ЦИФРОВИХ ГАМАНЦІВ. А СЬОГОДНІ УКРАЇНА УВІЙШЛА В ТОП-10 ЄВРОПЕЙСЬКОГО РЕЙТИНГУ КРАЇН ЗА КІЛЬКІСТЮ ПЛАТЕЖІВ НОШЕНИМИ ПРИСТРОЯМИ »  – ЗАЗНАЧИВ ЮРІЙ БАТХІН, ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ З РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ MASTERCARD В УКРАЇНІ.

Збільшення розрахунків за допомогою переносних пристроїв пов’язане з популярністю серед користувачів. Наприклад, в Європі сьогодні кожен п’ятий дорослий має смарт-годинник або фітнес-браслет. За прогнозами, до 2020 року світовий ринок переносної електроніки складе 30 млрд євро.

Безконтактні платежі також все більше проникають в наше життя: 61% всіх транзакцій в торгових точках Європи безконтактні. Це на 23% більше, ніж на початку 2018 року. В Україні частка безконтактних оплат картами і гаджетами серед всіх розрахунків на терміналах становить майже 30%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.