Через місяць користувачі Windows 10 Mobile і Windows Phone залишаться без WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, підтримка Windows 10 Mobile припиниться вже в грудні. А компанія Facebook вирішила зробити користувачам ще один «сюрприз» до свят. Повідомляється, що з 31 грудня 2019 року месенджер WhatsApp більше не буде підтримуватися на мобільних платформах Microsoft. Це стосується Windows 10 Mobile і Windows Phone.

Мова йде про те, що додаток приберуть з магазину. Таким чином, завантаження настільної версії WhatsApp на ПК з Windows 10 буде єдиним способом використовувати месенджер для тих, кому дорога екосистема Microsoft.

Крім того, розробники припинять підтримувати додаток на Android версії 2.3.7 і старіших, а також на iOS 7 і старше після 1 лютого. Простіше кажучи, компанія позбувається від застарілих версій і буквально змушує користувачів переходити на щось нове і сучасне. Втім, те ж саме було з Windows XP.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначимо, що, за чутками, Facebook розробляє UWP-додаток WhatsApp для користувачів Windows 10. Однак офіційних підтверджень цьому поки немає. Також невідомо, коли його планують випустити хоча б у вигляді бета-версії.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про уразливість в месенджері, яка дозволяла стежити за користувачами. Вона стосувалася проблем з відеоформатом MP4. За допомогою особливим чином сформованого файлу можна було здійснити переповнення буфера і отримати доступ до даних.

Уразливість зачіпає версії програми: для Android аж до2.19.274, для iOS до 2.19.100, Enterprise Client до версії 2.25.3, для Windows Phone – 2.18.368. Уразливими виявилися і збірки для бізнесу під Android та iOS. Там це стосувалося додатків до версій 2.19.104 і 2.19.100 відповідно.

Джерело: 3dnews.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.