Новий патент в Sony: перші зображення контролера Dualshock (Фото)

Геймери вже поглянули на дизайн PlayStation 5 для розробників, а тепер Sony запатентувала зовнішній вигляд контролерів для ігрової консолі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Документ помітили Videogames Chronicle , заглянувши на сайт японського патентного відомства, де також опубліковані і схематичні зображення геймпада. Судячи по картинках, Sony вирішила збільшити тригери, зменшити стіки і додати USB-порт з мікрофоном. У той же час світловий індикатор, який дратував геймерів в Dualshock 4, вирішили прибрати. Спасибі. Також варто відзначити, що геймпад став більше схоже на контролер Xbox One за рахунок більш широких руків’я.

Судячи з схематичним зображенням, умовного “Dualshock 5” зовні мало відрізняється від попередника, але головні зміни заховані усередині. Разом з анонсом дати релізу і офіційної назви PlayStation 5 президент Sony Interactive Entertainment Europe Джим Райан розповів про тактильної віддачі. Компанія вирішила поліпшити Тактильна, і тепер він зможе передавати відчуття від різних поверхонь.

Оновлену технологію вже встигли випробувати журналісти Wired. У короткій “демці” персонаж бігав по різних поверхнях, а контролер уже створював “різний тактильний досвід”: ” Пісок здавався повільним і ламким; бруд здавалася повільної і сирої. На льоду високочастотний відгук змусив великі пальці дійсно відчути, як мій персонаж ковзає. Стрибнувши в басейн, я відчув опір води; на дерев’яному мосту – пружне відчуття “.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Геймпад також дали протестувати в гонці Gran Turismo Sport, запущеної на PlayStation 5 для розробників: ” Проїжджаючи по кордоні між доріжкою і брудом, я відчував обидві поверхні. Роблячи те ж саме на тій же дорозі, використовуючи DualShock 4 на PS4, це відчуття повністю зникло . Не те щоб зворотний зв’язок старого стилю зблідла – не було ніякої зворотного зв’язку “.

За словами журналістів, з додаванням поліпшеного вібромотора і збільшеною батареї Dualshock 5 став важчим четвертої версії. У той же час, як відзначає менеджер по продукції Тоши Аокі, контролер залишається легше, ніж геймпад Xbox One.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.