Детальні плани Microsoft щодо релізу Windows 10X витекли в мережу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft помилково оприлюднила внутрішній документ, який розкриває майбутнє операційної системи Windows 10X. Зараз витік припинений, але деякі деталі все таки вдалось витягти журналістам.

Microsoft представила Windows 10X як операційну систему для пристроїв з двома екранами. Відомо, що візуально вона відрізняється переробленим меню «Пуск», але як повідомляють джерела, Windows 10X позбавлена застарілих інтерфейсів з минулих версій Windows, а також працює швидше і надійніше звичайної Windows 10.

У “засвіченому” документі пояснюється, що як класичні лептопи, так і складні гаджети отримають одну і ту ж базову версію Windows 10X, але з набором альтернативних параметрів, які дозволять підлаштувати систему під певний пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Windows 10X меню «Пуск» називають Launcher. Його фішкою стане просунутий локальний пошук, «бесшовно інтегрований з веб-результатами, доступними програми або типи файлів на пристрої». Рекомендований контент буде підбиратися виходячи з часто або недавно використовуваного контенту.

Функція Windows Hello буде працювати відразу при включенні пристрою без необхідності переключатися між текстом блокування. Згадуються також «сучасний” Провідник “» і спрощений дизайн «Центру повідомлень».

Windows 10X буде доступна на двоекранного і складних пристроях починаючи з осені 2020 року. До них будуть відноситися як Microsoft Surface Neo , так і пристрої від декількох партнерів, включаючи ASUS, Dell, HP і Lenovo.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.