iRing — розумне кільце Apple

Компанія Apple подала заявку в американське патентне відомство з описом роботи невеликого пристрою, який можна носити на пальці. Імовірно, мова йде про розумному кільці.

Розумне кільце включає процесор, мікрофон і модуль для бездротового з’єднання. Є також датчики для фіксації рухів і невелика сенсорна поверхня, а також обертова головка для навігації.

За задумом розробників розумне кільце не буде використовуватися поодинці. Проводиться аналогія з Apple Watch. Тобто цей гаджет дозволить управляти деякими функціями iPhone і iPad, навіть якщо ви не тримаєте їх в в руках. Взаємодії можуть здійснюватися через сенсорну зону або голосові команди через Siri.

В описі патенту йдеться, що використання пристроїв з сенсорними екранами може бути громіздким, незручним або неефективним для певних видів діяльності і програм», а також «неприйнятним в одних соціальних середовищах або навіть небезпечним в інших». Розумне кільце дозволить непомітно подати сигнал тривоги в небезпечних ситуаціях або швидко реагувати на повідомлення і повідомлення, залишаючись непоміченим.

Поява подробиць про зареєстрований патент не означає, що ми скоро побачимо готовий продукт на ринку. Це говорить лише про те, що компанія зацікавлена в цій конкретній галузі і збирається захищати свої майбутні інтереси. Тому поки рано замислюватися, коли кільце вийде на ринок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.