Windows 10 мабуть назавжди припинить своє існування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стало відомо від компанії Microsoft, після випуску в листопаді нинішнього року оновлення 19H2 зміниться процес дистрибуції апдейтів. Так, зокрема, американська корпорація припинить випускати кожні півроку великі оновлення з новими функціями і можливостями, змінивши цикл випуску на щомісячний. Раз на місяць для Windows 10 будуть випускатися різні оновлення, спрямовані на виправлення різних проблем в ній і вразливостей. При цьому говорити про нові функції вже не доводиться, тобто фактично будуть випускатися виключно патчі для системи безпеки. Завжди, коли таке відбувається з будь-якої «віндою», через кілька місяців виходить абсолютно нова.

Очевидно, що раз Microsoft припиняє підтримку своєї фірмової операційної системи в повній мірі, припиняючи випускати для неї великі поновлення, значить компанія вважає, що її платформа є ідеальною, ну або принаймні близька до такого. З усього цього випливає, що Windows 10 назавжди померла, тому що після переходу на нову модель випуску оновлень ніяких реально нових функцій і можливостей в десятій «винде» вже не буде, і це цілком собі реальний факт. Замість таких випускатимуться лише апдейти, спрямовані на вирішення проблем і виправлення різних проломів в системі захисту.

Американська корпорація за останні півтора року випустила так багато проблемних оновлень для Windows 10, що всіх їх навіть не злічити. Чи не кожен другий з таких приносило з собою якісь проблеми. Нерідко бувало і так, що в спробах їх вирішити Microsoft створювала ще більші неприємності для всіх користувачів. Ось і виходить, що історія десятої «вінди» може завершитися на сумній ноті, бо мільйони людей запам’ятають її як нестабільну і жахливу в усіх відношеннях ОС для управління комп’ютерами, ноутбуками, моноблоками і навіть планшетами. Як очікується, патчі для системи захисту десятої «вінди» будуть випускатися щонайменше до 2023 року, а потім, після цього, її підтримка може припинитися повністю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.