AMD готує революцію на ринку ноутбуків

Компанія AMD вже випустила настільні семінанометрові процесори і серверні. А ось в мобільному сегменті поки найсвіжішими є Ryzen 3000 — носії архітектури Zen+, які виробляються по 12-нанометровому техпроцесу.

Якщо вірити джерелу, мобільні APU AMD нового покоління будуть представлені на CES 2020, а ноутбуки на їх основі з’являться вже в першому кварталі наступного року. І ці гібридні процесори явно нароблять чимало шуму.

Джерело стверджує, що нові APU мало того, що перейдуть на новий техпроцес і нову архітектуру, вони ще і нарешті отримають приріст за кількістю ядер. Якщо точніше, йдеться про шестиядерні Ryzen 5. Тобто нові APU мало того, що будуть швидше поточних завдяки новій архітектурі і підвищеним частотам, так ще й ядер стане на 50% більше.

Але і це не все. Джерело стверджує, що нові APU AMD перевернутий ринок бюджетних ігрових ноутбуків, так як моделі з шестиядерними Ryzen 5 і дискретною відеокартою Radeon будуть коштувати від 700 доларів! Правда, поки неясно, що це буде за відеокарта. Джерело припускає, що це може бути Radeon RX 5300M (така ще не представлена) або RX 5500M, але мова точно не про другий моделі, так як вона при своїй продуктивності явно буде грати в іншому ціновому сегменті.

Також для таких ноутбуків буде заявлена автономність в 12 годин. В результаті заочно подібний ноутбук виглядає вкрай привабливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.