Categories: Ґаджети

Windows 11: детальні характеристики і дата виходу

Share

Навіть не дивлячись на те, що сама американська корпорація не розкриває ніяких подробиць про своє програмне забезпечення, вже є відомості про його основні особливості, а разом з тим і про те, коли воно вийде на ринок, і коли його на свої комп’ютери, планшети, ноутбуки, моноблоки і інші електронні пристрої зможуть встановити всі користувачі без будь-яких складнощів.

Відомо, що в новій ОС користувачів чекає абсолютно новий інтерфейс, який буде максимально простим і зрозумілим, а спеціально під нього зовнішній вигляд всіх елементів меню повністю змінили, також як і дизайн стандартних додатків. За рахунок цього Windows 11 виявиться зовсім не схожа на будь-яку старішу платформу Microsoft. Крім цього, в новій операційній системі американська корпорація збирається вивести систему захисту на новий недосяжний раніше рівень. Користувачам буде потрібно давати ПО доступ до тих чи інших можливостей, що має дозволити, в теорії, контролювати шкідливе програмне забезпечення, тому що таке стане можливим легко і просто обчислювати.

Зараз, якщо запустити в Windows 10 будь-яка програма, воно може почати відразу ж записувати звук з мікрофону або відео з вбудованою відеокамери, а потім всі ці дані передавати третім особам. У випадку з Windows 11 робити цього не вийде, тому що якщо ОС виявивши звернення до відеокамери, мікрофона або іншої функції, користувачеві відобразиться повідомлення з вимогою дозволити або заборонити програмі доступ до запитуваної їй можливості. Схожа система захисту використовується в iOS і Android, а також в деяких інших операційна системах, присутніх зараз на ринку. Крім того, нова платформа порадує підвищеною швидкістю роботи і збільшеною стабільністю, а це також вкрай важливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомо, що презентація Windows 11 відбудеться вже в листопаді-грудні нинішнього року, тобто через кілька місяців, коли Microsoft повинна її публічно представити публіці. Слідом за цим, через кілька днів, почнеться тестування в рамках програми раннього доступу Windows Insider, приєднатися до якого зможуть всі бажаючі без будь-яких обмежень. Таке буде здійснюватися щонайменше 3 – 5 місяців з моменту анонса, тому нова платформа, швидше за все, в фінальному стабільному вигляді вийде на ринок в березні, квітні або травні 2020 року. Само собою, що більш точні терміни виявляться озвучені під час її анонса, а такий трапиться вже скоро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024