Екс-співробітник Microsoft розповів, чому в Windows 10 так багато багів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джеррі Берг, екс-співробітник Microsoft, який займає раніше в компанії посаду старшого розробника програмного забезпечення для операційної системи, розповів, чому в Windows 10 так багато багів. За його словами, це сталося через перехід від тестування новинок живими людьми до віртуалізації.

В даний час Windows 10 збільшує свою присутність на ринку. Цю операційну систему вибирає все більше людей, тим не менш, вона до цих пір не позбавлена ​​своїх недоліків. Відомі випадки, коли виробнику доводилося відкликати великі пакети оновлень через те, що ті провокували дуже серйозні збої в роботі ОС, аж до повної відмови і необхідності встановлювати заново її. Крім цього існує чимало менш суттєвих помилок, з якими стикаються багато користувачів. Вони створюють незручності в роботі і викликають нарікання. Експерт вважає, проблеми з ПО в першу чергу пов’язані з недостатнім контролем його якості. Через масове звільнення програмістів в 2014-2015 роках, Microsoft перейшла на нову схему тестування свіжих продуктів, яка себе не виправдовує, і саме через це з’являється багато багів. Тепер в компанії використовують методику віртуалізації, але вона не дає всієї картини роботи операційної системи. Раніше тестери відчували поновлення на комп’ютерах різної конфігурації, а це давало можливість стежити за сумісністю з великим набором драйверів, тепер же це неможливо.

Розповів Джеррі Берг і про те, як працює опція відправлення звітів. Нерідко вони не надають необхідної інформації і лише дозволяють зібрати статистику по характеру помилок. Мається на Microsoft і програма залучення звичайних користувачів до процесу пошуку багів в Windows 10, але їм не вистачає технічної освіти, а тому такі тестери не можуть пояснити характер помилки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.