Categories: Ґаджети

Приховане налаштування в Google Chrome в декілька разів підвищує автономність

Share

Лічені години назад Google оновила тестову збірку Chrome Canary, додавши в неї спеціальний патч від Microsoft. Справа в тому, що ще в перших числах серпня даний інтернет-оглядач, але у фінальному вигляді, оновили до нової версії, слідом за чим власники комп’ютерів, планшетів, ноутбуків, моноблоків і інших пристроїв на базі будь-якої версії Windows почали скаржитися на те, що тепер при використанні найбільш популярного в світі браузера енергія витрачається з рекордною швидкістю, а електронний пристрій може почати навіть сильно нагріватися, якщо відкрита всього одна звичайна вкладка.

Близько двох тижнів знадобилося розробникам щоб зрозуміти, в чому саме причина неполадок. Компанія Microsoft першою зрозуміла, що так бути не повинно, тому вона надала Google спеціальний патч, який «пошуковий гігант» вирішив додати в свій браузер, але не тільки для Windows, але ще і для інших платформ, а саме – macOS, Linux, iOS , Chrome OS і Android, а в найближчому майбутньому він може з’явитися ще і в версії для iOS. Справа в тому, що даний браузер надмірно активно кеширує інформацію на диск при обробці будь-якого мультимедійного процесу, в зв’язку з чим навіть коли вкладка знаходиться у фоновому режимі, на неї все одно витрачається значна частина потужності.

Щоб позбутися від такої неполадки з метою збільшити автономність в два рази, потрібно активувати настройку «Turn off caching of streaming media to disk» в прихованих налаштуваннях веб-браузера Google Chrome. Така опція, по суті, відключає кешування потокового медіаконтенту на диск. Це не тільки збільшує продуктивність комп’ютера і підвищує автономність, але ще і значно скорочує навантаження на пам’ять (SSD або HDD), завдяки чому така зможе прослужити набагато довше. Простіше кажучи, суцільні переваги. Нововведення вже є у версії Chrome Canary, а в найближчі кілька тижнів воно з’явиться у фінальній остаточної версії браузера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024