Categories: Ґаджети

В США і Європі заборонили пасажирам брати на борт MacBook Pro

Share

Видання Bloomberg з посиланням на офіційні джерела стверджує, що починаючи з 14 серпня 2019 року, тобто з сьогоднішнього дня, авіакомпанії США заборонили своїм пасажирам брати на борт певні моделі MacBook, тому що такі офіційно визнала небезпечними сама Apple. Американська корпорація навіть запустила програму відкликання моделей, які є потенційно небезпечними для використання. Йдеться про 15-дюймовий MacBook Pro, випущених в період з вересня 2015 року та по лютий 2017 року. Такі моделі через прорахунку інженерів можуть перегріватися, внаслідок чого батарея цілком може спалахнути.

Якщо батарея в такому ноутбуці вже була замінена, або ж якщо мова йде про інші моделі ноутбуків Apple, пасажири можуть проносити їх на борт літака, причому як у вигляді ручної поклажі, так і в місці з багажем у валізі. Заборона на перевезення небезпечних MacBook також почав діяти на території всієї Європи, а ось громадяни України з такими можуть переміщатися як і раніше без будь-яких обмежень. Експерти вважають, що подібні заходи є абсолютно правильними, тому що якщо раптом акумулятор ноутбука «яблучної» корпорації несподівано перегріється і загориться, мова може йти про сотні жертв, тому що на борту літака полум’я може поширитися за секунди.

Якщо ваш ноутбук потрапляє під опис небезпечного, слід відвідати офіційний сайт Apple і перевірити його за серійним номером. У разі, якщо такою моделлю насправді небезпечно користуватися, слід записатися на відвідування сервісного центру на будь-який зручний час, а потім, після цього, принести туди ноутбук, щоб його замінили на новий, або ж зробили в такому заміну акумулятора. Це безкоштовна процедура, тому що необхідність у такій виникає не з вини користувачів, а через помилки співробітників «яблучної» корпорації », які допустили критичний дефект, через який акумулятор має властивість перегріватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Чому виробники техніки відмовляються від 3,5 мм роз’єму для навушників

    Ті, хто стежить за різними новинами зі світу цифрової техніки, пам'ятають, як Apple відмовилася від…

    26.04.2024

    Вийшов новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля

    GSC Game World опублікувала новий трейлер STALKER 2: Heart of Chornobyl. У ньому гравцям ясно дають зрозуміти,…

    26.04.2024

    Представлений дуже тонкий OLED-планшет для малювання

    Компанія Wacom представила свій перший планшет для малювання із OLED-екраном. Новинка називається Movink. Планшет виявився…

    26.04.2024

    Топ-7 нових смартфонів весни: вибираємо найкраще

    За останні місяці ми побачили чимало цікавих смартфонів, серед яких і дорогі флагмани, і гідні…

    26.04.2024

    У Telegram з’явилася фінансова піраміда. Як не потрапити на шахраїв

    Експерти повідомили, що виявили в Telegram фінансову піраміду з Toncoin. Вона схожа на звичайні, але…

    26.04.2024

    TSMC розкрила подробиці про чіпи для iPhone 18

    Контрактний виробник чіпів Apple, TSMC, оголосив про плани початку випуску високотехнологічних 1,6-нм чіпів до 2026…

    26.04.2024