Categories: Ґаджети

Microsoft навмисно «знищила» Windows XP і Windows 7

Share

Жоден існуючий на ринку електронний пристрій не може працювати без встановленої на нього операційної системи, а одними з найпопулярніших серед таких є Windows XP і Windows 7. Так, ці платформи вже застаріли більш ніж на десять років, однак сотні мільйонів комп’ютерів, ноутбуків, планшетів і моноблоків досі працюють під їх управлінням. Вони заважають десятій «винді» ставати популярнішими, тому американська корпорація Microsoft вирішила їх навмисно «вбити», зробивши так, щоб від їх використання відмовлялися якомога частіше і активніше.

Заради того, щоб зробити десяту «вінду» більш привабливою в очах всіх користувачів, компанія з США вирішила спеціально прибрати з Windows XP і Windows 7 деякі можливості, а разом з тим в черговий раз нагадати всьому світу про те, що ці операційні системи сильно застаріли . У всьому цьому є і комерційна складова, так як Windows 10 є платною, а коштує її базова ліцензія цілих $ 200. За більш просунуті під назвами Pro і Enterprise викласти потрібно відчутно більше. За рахунок таких своїх дій американський бренд підвищує свої доходи.

Як стало відомо від офіційного джерела, вже з 31 липня 2019 року на будь-яких електронних пристроях під управлінням десятої «вінди» будуть недоступні інтернет-ігри, тому що сервера таких компанія Microsoft вирішила навмисно вимкнути. За її словами, дані відеоігри вже практично ніхто не використовує, але варто було їй сказати про таке рішення, як в мережі почали з’являтися тисячі коментарів від користувачів Windows XP і Windows 7, які час від часу грають з іншими людьми в стандартні встановлені ігри. Це говорить про те, що всі такі є дуже навіть затребуваними, нехай їм вже і виповнилося понад десять років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втім, навіть не дивлячись на негативну реакцію спільноти, компанія Microsoft не збирається відмовлятися від планів щодо відмови від застарілих ОС шляхом їх заміни на більш нову і сучасну. Все це в черговий раз доводить, що американська корпорація готова на все, що завгодно, заради того, щоб ускладнити життя власникам комп’ютерів, планшетів і ноутбуків, що працюють на вже далеко не самих нових платформах. І все це при тому, що свого часу люди платили гроші за Windows XP і Windows 7, тому що дані операційні системи також ніколи не були безкоштовними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • А хіба тільки Майкрософт так робить?
    Так робить увесь світ одягнений в масці демократії, висновок один, світом правлять демони, нажаль . . .

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Google представила 7 нових функцій, які з’являться в Android

    Коли ми говоримо про безпеку смартфонів, найчастіше нам розуміють різні механізми захисту від цифрових загроз…

    16.05.2024

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024

    Представлені перші навушники з підтримкою ChatGPT

    Компанія Wooask Technology із Гонконгу випустила унікальні навушники TransBuds A8. Вони підтримують нейромережу ChatGPT, можуть…

    16.05.2024

    6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

    Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з'явилося багато оновлень, на які…

    16.05.2024

    Microsoft Edge перестане працювати на старих ПК та ноутбуках

    Компанія Microsoft незабаром випустить оновлену версію браузера Edge, і він виявиться несумісним із деякими моделями процесорів. Це…

    16.05.2024