Categories: Ґаджети

WhatsApp оголосив про припинення роботи на смартонфах під управлінням Android і iOS

Share

Якщо говорити про найбільш популярні і відомі у світі месенджери, то такими в даний час є WhatsApp, Telegram, Viber і звичайно ж Skype, хоча на території Китаю поширений найсильніше місцевий WeChat. У кожного з цих сервісів є якісь свої переваги і сильні сторони, але більшість людей для спілкування вибирають саме ПО від Facebook, знаходячи його найпривабливішим з усіх існуючих на ринку. Втім, вже незабаром багато користувачів гаджетів на базі Android і iOS позбудуться можливості його використовувати, про що стало відомо від офіційного джерела, який повідомив про це заздалегідь, щоб люди встигли підготуватися до прийдешніх змін.

Так, зокрема, зараз WhatsApp – це вже більше ніж просто месенджер, тому що жителі Великобританії та Індії можуть з його допомогою обмінюватися грошима, а незабаром точно така ж можливість може з’явитися і в інших країнах світу. Команда розробників з компанії Facebook постійно розширює функціональні можливості цього ПО, роблячи все заради того, щоб воно ставало якомога більш привабливим у всіх відносинах. Втім, впровадження новітніх функцій і можливостей неможливо на старих операційних системах, де просто немає підтримки необхідних API, в зв’язку з чим іноді розробникам доводиться йти на жертви, а саме – відмовлятися від підтримки застарілих платформ.

Як стало відомо від офіційного джерела, компанія Facebook вирішила оголосити про припинення роботи WhatsApp на смартфонах під управлінням Android і iOS, але лише на таких, які працюють на базі застарілих версій даних операційних систем. Так, зокрема, вже з 1 лютого 2020 роки використати найпопулярніший в світі месенджер стане неможливо якимось чином на iOS 7 і Android 2.3.7, а також на будь-яких старіших платформах. При використанні таких сервіс просто перестане підключатися до серверів розробників, а значить читати повідомлення і входити в обліковий запис стане просто неможливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того, щоб продовжувати використовувати WhatsApp, розробники радять вже зараз задуматися про покупку нового сучасного смартфона, або ж встановити на старий новішу ОС, якщо така для нього доступна. Також стало відомо про те, що з 31 грудня 2019 роки використати даний месенджер стане неможливо на будь-яких смартфонах, які побудовані на базі платформи Windows Phone, причому незалежно від її версії. На практиці все це означає, що вже через півроку приблизно 40 млн осіб по всьому світу, які використовують старі застарілі телефони, позбудуться можливості користуватися цим месенджером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024