Categories: Ґаджети

Sony PlayStation 5 розчарувала всіх фанатів своєю ціною

Share

Як стало відомо, цінник на рівні $ 500 за Sony PlayStation 5 навіть в базовій модифікації є не більше ніж просто фантастикою, тому що коштувати так мало вона не може. Експерти провели дослідження і підрахували, яке «залізо» має бути встановлено в комп’ютер, щоб він забезпечував продуктивність на рівні 15 терафлопс, а адже саме таку всім покупцям запропонує новинка. Відзначається, що відеокарта AMD Vega 64 обійдеться приблизно в $ 400, якщо купувати її окремо, а вона має потужність на рівні 13 терафлопс, тобто навіть трохи нижчу.

З цього випливає, що всі інші комплектуючі в PS5 в такому випадку повинні коштувати менш ніж $ 100. У таку суму грошей потрібно вмістити процесор, оперативну пам’ять, материнську плату, блок живлення, корпус, оптичний привід, а також ряд інших елементів. Цілком собі очевидно, що це просто неможливо. Як відомо, зазвичай процесор коштує навіть більше, ніж відеокарта, тому мінімальна ціна Sony PlayStation 5 з урахуванням всіх комплектуючих виявиться на рівні $ 1000. Багато це чи мало – кожен повинен вирішувати сам.

Головне розуміти і враховувати, що зібрати комп’ютер з якісних комплектуючих за такою низькою ціною, щоб він забезпечував потужність на рівні 15 терафлопс, ніяким чином не вийде, хіба що використовувати колишні у використанні комплектуючі. У випадку з Sony PlayStation 5 це стане можливим за рахунок того, що всі «залізо» для неї буде закуповуватися у великих обсягах, а створювали його за спеціальним замовленням таким чином, щоб забезпечити мінімальну собівартість при виробництві. Подібна інформація, що цілком очевидно, привела покупців в повне сказ, адже далеко не у всіх є зайва $ 1000 на покупку консолі наступного покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Будут продавать плойку в убыток себе,а остальное доберут за счёт продаж игр.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024