Дуже потужний і дорогий: що потрібно знати про новий Mac Pro

Декілька днів тому не щорічній конференції для розробників WWDC Apple анонсувала новий Mac Pro – вперше з 2013 року.

На відміну від попередньої моделі, яка своєю формою нагадувала офісну урну, новий Mac Pro зібраний в корпусі класичних обрисів. Відчувається спадкоємність по відношенню до Mac Pro 2006 року і PowerMac G5.  

У спеціальному відеоролику директор по дизайну Apple Джоні Айв розповів про головні інженерні рішення: рельєфна сітка на передній панелі зі спеціальною тривимірної текстурою, рама з нержавіючої сталі і можливість установки коліс для транспортування. Корпус можна розібрати одним простим рухом – досить повернути ручку зверху. Mac Pro не схильний до проблем з перегрівом завдяки трьом великим кулерам і великій кількості радіаторів.

Що у найпотужнішого комп’ютера Apple всередині?

  • до 1,5 ТБ ОЗУ (передбачено 12 слотів);

  • 28-ядерний 56-потоковий процесор Intel Xeon W;

  • до 4 ТБ SSD;

  • до чотирьох графічних процесорів (потужністю до 500 Вт) з модулем MPX: можна стрім відразу три потоку в 8K;

  • блок живлення на 1,4 кВт;

  • вісім слотів PCI Express.

Відчуттями від нового Mac Pro поділилися співробітники видання The Verge: після закінчення WWDC їм показали нові комп’ютери в дії, але не дозволили доторкнутися. Журналісти стверджують, що навіть базова версія Mac Pro – вартістю $ 5999 – справляє враження однієї з найпотужніших машин для монтажу і редагування відео.  

Пару Mac Pro становить новий монітор – Pro Display XDR

32-дюймовий 6К-дисплей з роздільною здатністю 6016х3384 пікселів оснащений трьома портами USB-C і одним Thunderbolt 3. Вартість самого монітора – $ 4999 ($ ​​5999 – за версію з інноваційним покриттям проти відблисків). Щоб повноцінно використовувати Pro Display XDR, доведеться ще докупити вертикальну підставку Pro Stand ($ 999) і VESA-кріплення ($ 199).

Комплект з Mac Pro в топової конфігурації і Pro Display XDR, по підрахунками The Verge, буде коштувати не менш як $ 35 000.

У продаж новий комп’ютер Apple надійде восени 2019 року. Українські ціни ще не відомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.