Categories: Ґаджети

Microsoft таємно розробляє “Windows мрії”

Share

На тайбейській міжнародній виставці комп’ютерних технологій Computex компанія Microsoft виступила з доповіддю, в якому заявила, що збирається адаптуватися до нових типів пристроїв з використанням нової операційної системи. У міру того, як галузь продовжує впроваджувати інновації в версіях для традиційних комп’ютерів і ноутбуків, Microsoft висловила надію адаптуватися до споживачів і розвиватися разом з виробниками, повідомляє ” Сегодня“.

“Сучасні комп’ютери та інноваційні пристрої, які екосистема буде продовжувати створювати і виводити в майбутньому на світовий ринок, вимагають сучасної операційної системи”, – заявив корпоративний віце-президент з продажу споживчих товарів і пристроїв Нік Паркер.

Правда, Паркер не уточнив, якою буде ця нова операційна система: наступна версія Windows або продуктом, випущеним окремо з досконалою іншою архітектурою. Зате віце-президент уточнив важливу деталь: “Microsoft мріє, щоб її наступна ОС оновлювалася в тлі таким чином, щоб не заважати користувачеві продовжувати працювати”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“У сучасній операційній системі оновлення повинні виконуються у фоновому режимі непомітно для користувачів будь-яких пристроїв. Сам процес оновлення повинен бути детермінованим, надійним і миттєвим, без перерв!” – уточнив Паркер.

Безперешкодні оновлення, які описує Паркер, далекі від того, що Windows пропонує зараз. Процес установки патчів для Microsoft є справжнім головним болем: вони вимагають багаторазових перезавантажень, в результаті чого користувачі часто їх відкладають, а то і зовсім відключають, піддаючи свій комп’ютер небезпеці.

На думку віце-президента, Microsoft бачить операційну систему майбутнього постійно підключеною до інтернету через WiFi, LTE або 5G. При цьому всі пристрої користувача будуть знати один одного і будуть синхронізовані між собою. Схоже, що Microsoft планує використовувати хмарну систему, схожу на Chrome OS, але використовує власну платформу Azure IoT.

Деякі з представлених концепцій Ніка Паркера звучать, як далекоглядні бачення Microsoft, оскільки він не назвав абсолютно ніяких термінів випуску подібної ОС. Наступне велике оновлення Windows (19H2) має бути в жовтні 2019 року. Microsoft також заявила, що є ще одна ітерація, яка зараз тестується для випуску в 2020 році (20H1), але в їх специфікаціях ніде не вказані фонові поновлення. Схоже, що “Windows мрії” з’явиться дуже нескоро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024

    Ще дві людини готові протестувати чіп від Neuralink 

    Як повідомляє ABC News, У найближчі місяці Neural Link готується пересадити свій інтерфейс мозок-комп'ютер (BCI)…

    19.05.2024

    Android-смартфони в ціновій категорії 500 доларів зростуть у ціні

    У мережі знову з'явилася інформація про те, що Android-смартфони подорожчають. Причиною цього є перехід на…

    19.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дисплеї

    Сервіс мікроблогів X і Reddit отримали безліч повідомлень від перших користувачів нового iPad Pro M4,…

    19.05.2024