Categories: Ґаджети

Sony розповіла несподівані подробиці про PlayStation 5

Share

В інтерв’ю виданню Wired системний архітектор Sony Марк Черні, отримавши схвалення керівництва компанії, розповів про ігрову приставку PlayStation 5 несподівані подробиці. Оскільки їх озвучило офіційне джерело, сумніватися в достовірності фактів не доводиться. Повідомляється, що консоль отримає процесор AMD Ryzen третього покоління з вісьмома ядрами, а виконаний чіп по 7-нм техпроцесу компанії Zen 2. За обробку графічної інформації в даній консолі відповідає відеокарта AMD Radeon Navi, а вишенькою на торті є швидкісна SSD-пам’ять зі швидкістю понад 1500 МБ / с.

За рахунок всього цього ігрова приставка Sony PlayStation 5 здатна забезпечувати продуктивність на рівні 14 – 15 терафлопс, а точніше значення виявиться відомо тоді, коли консоль буде завершена за частиною розробки, так як інженерам належить налагодити систему охолодження і максимально знизити собівартість для виробництва. За словами співробітника японської компанії, таке «залізо» дозволить приставці без будь-яких складнощів запускати будь-які ігри в дозволі 4K при частоті 60 кадрів в секунду і вище, а ще, крім цього, працювати з шоломом віртуальної реальності PS VR другого покоління.

Так, разом з новою консоллю в особі PS5 компанія-виробник збирається випустити на ринок шолом віртуальної реальності другого покоління, який отримає масу нововведення в порівнянні зі звичайним PS VR, який зараз доступний на ринку. Відзначається, що практично всі технічне оснащення для PlayStation 5 було розроблено американською компанією AMD за спеціальним замовленням, тобто користувачів чекають гібридні модифіковані версії процесора і відеокарти, аналогів яким на комерційному ринку знайти не вийде. Залишилося тільки дочекатися офіційного анонса консолі нового покоління, а такий трапиться на виставці E3 2020 року, яка пройде в червні наступного року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024