Офіційно: гарнітура Sony PS VR 2 не вийде разом з консоллю PlayStation 5

Шолом віртуальної реальності Sony PlayStation VR був випущений восени 2016 року разом з PlayStation 4 Pro. Консоль наступного покоління за всіма даними вийде в 2020 році, тобто до того моменту PS VR буде на ринку всього близько чотирьох років.

І якщо раніше можна було хоча б припускати, що нова приставка вийде разом з новою гарнітурою, то тепер можна з упевненістю говорити, що цього не станеться.

Джерело взяв інтерв’ю у Домініка Маллинсона (Dominic Mallinson) — старшого віце-президента Sony з досліджень і розробок. Він зокрема заявив, що у Sony немає ніяких підстав поєднувати вихід нової консолі і нової гарнітури, а поточна модель точно буде підтримувати PS5.

Що стосується гарнітури наступного покоління, яка рано чи пізно вийде, представник Sony не говорив конкретно, але висловлював те, що компанія і користувачі чекають від майбутнього продукту.

Зокрема, Маллінсон сказав, що очікує побачити приблизно вдвічі більшу роздільну здатність екрану у нового пристрою. Крім того, повинен збільшитися кут огляду — зараз він становить 100 градусів, а в PS VR 2 можна очікувати 120 градусів. Крім того, можна розраховувати і на підтримку HDR.

Що стосується варіанту підключення наступної гарнітури, у Sony, судячи з усього, поки немає відповіді. Представник компанії зазначив, що, безумовно, всі хочуть бездротове рішення, але це буде значно дорожче. Продажі PS VR вище, ніж у будь-якої іншої гарнітури на ринку, саме тому, що вона спочатку була набагато дешевше.

Один з варіантів — модульна конструкція. Тобто спочатку гарнітура буде підключатися за допомогою кабелю, але користувач буде мати можливість придбати бездротовий адаптер.

Ще одна тема, якої торкнулися під час інтерв’ю, стосувалася системи відстеження очей користувача. Маллинсон заявив, що саме можливість відстеження очей може стати однією з найбільш знакових функцій гарнітури наступного покоління, так як така технологія відкриває для розробників нові горизонти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.