Categories: Ґаджети

Вражаюче: Lenovo показала перший в світі ноутбук з гнучким екраном

Share

Компанія Lenovo ще не показала свій складаний смартфон, як це роблять інші виробники, але вирішила відзначитися в іншій області – китайські інженери представили перший в світі ноутбук з гнучким екраном. Новинка, у якої поки немає імені, буде випущена в рамках лінійки Lenovo ThinkPad X1.

Ноутбук оснащений тільки одним дисплеєм: гнучка OLED-матриця має 2K і співвідношення сторін 3:2 при діагоналі 13.3 дюйма, її виробництвом займалася LG. У розгорнутому стані пристрій можна використовувати як сенсорний моноблок – з Bluetooth-клавіатурою і мишкою. Крім цього режиму використання, виробник пропонує ще два: в якості величезного планшета, розташованого на столі або ваших колінах, і ноутбука з сенсорною клавіатурою, яка також може стати другим екраном.

Фото: Gizmodo

Щоб конструкція могла надійно стояти в режимі ноутбука, в правій половині гаджета розташований акумулятор і головна плата, за рахунок чого ця сторона помітно важча протилежної. Екран планшета-ноутбука підтримує роботу зі стилусом Wacom, який буде поставлятися в комплекті і кріпиться до передньої частини гаджета на магніти. В апараті передбачені кілька сценаріїв використання: наприклад, як книгу зі сторінками на кожній з половин, альбом для малювання з двома сторінками або міні-кінотеатр для двох.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фото: The Verge

Журналісти, що випробували прототип від Lenovo, повідомляють, що в розгорнутому стані в центрі екрану практично немає складки (як в Galaxy Fold), проте сама матриця далеко не кращої якості і відрізняється поганими кутами огляду. Комп’ютер працює на повноцінної версії Windows 10, оснащений невідомим процесором Intel, двома портами USB Type-C, селф-камерою з підтримкою Windows Hello і стереодинаміками. Вага пристрою не перевищує одного кілограма. За заявою виробники, акумулятора новинки вистачить на повний день в режимі змішаного використання. Офіційна презентація складного комп’ютера в лінійці ThinkPad X1 відбудеться в 2020 році. Зараз виробник продовжує тестувати і допрацьовувати гаджет, а також займається оптимізацією софта. Вартість складного ноутбука очікується в районі 2000 доларів і вище.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Lenovoукр
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024