Нове налаштування в Google Chrome значно підвищує швидкість завантаження сайтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найвідомішим і популярним веб-браузером в світі в даний час є Google Chrome, який стрімко набирає аудиторію ось уже як більше 10 років. З моменту свого релізу він вкрай сильно змінився, звичайно, в кращу сторону, але «пошукової гіганта» вважає, що до ідеальної його роботи ще далеко, тому він час від часу додає в своє фірмове програмне забезпечення нові можливості. Сьогодні, 11 травня 2019 року, однієї такої стало більше, а являє вона собою настройку під назвою lazy loading.

За допомогою цієї нової настройки, яка була додана в веб-браузер Google Chrome, швидкість завантаження сайтів збільшилася в два рази, тобто дуже сильно. Нова можливість називається lazy loading, а являє вона собою режим під назвою «ліниве завантаження». Хоч на перший погляд і може здатися, що він навпаки робить швидкість завантаження даних нижчою, але насправді це не так. Спеціальний ІІ перед відкриттям веб-сайту аналізує, які дані потрібні користувачеві, завантажуючи тільки їх, а не всю сторінку відразу цілком.

За рахунок цього практично на всіх веб-сайтах швидкість завантаження даних збільшується в два рази, тобто вони відкриваються набагато швидше. Найсильніше відчути приріст у швидкодії можна при використанні повільного мобільного інтернету. Чим більше буде важити сайт, тим більше користі буде від функції lazy loading, доданої в веб-браузер Google Chrome. Потім, прокручуючи сторінку внизу, інформація буде довантажувати, а якщо використовується повільний інтернет, то дані можуть з’являтися з деякою затримкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час підтримка режима «ледаче завантаження під назвою lazy loading є тільки в браузері Google Chrome Canary, який представляє з себе тестову збірку для розробників, нехай встановити її і можуть всі бажаючі. Очікується, що таке нововведення з’явиться у фінальній версії програмного забезпечення вже в найближчі кілька місяців, тому чекати появи подібного нововведення занадто довго абсолютно точно не доведеться. Подібна настоянка абсолютно точно користуватиметься попитом серед жителів таких країн і регіонів, де немає високої швидкості інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.