Експерти назвали п’ять найкращих смартфонів до 3 000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони бюджетного рівня рідко бувають на слуху. Вважається, що їх купують лише найневибагливіші користувачі. Але не так. Багато хто впевнений, що немає сенсу переплачувати за те, що їм не потрібно.

Пам’ятаєте жарт про те, що гамбургер — це не фастфуд, а хороша, але швидко приготовлена їжа? Його довгий час використовували в своїй рекламі різні американські мережі фастфудів. Логіка в цьому є. І судячи з того, як забиті українські макдональдси в будь-який час доби, народ цілком розуміє цю логіку.

Звідси й шалений попит на недорогі смартфони. У країні, де велика частина населення позбавлена шансів накопичити на новий iPhone, це логічно.

Що якщо вам потрібен смартфон для того, щоб користуватися соцмережами і мессенджерами, банківськими застосунками, картами і застосунками для таксі, але ви не знімаєте шедеври на заході сонця, чи не граєте в новомодні гри і не особливо переживаєте, якщо хтось вважатиме вас за «лоха» через те, що у вас не топовий смартфон?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В такому випадку, ласкаво просимо в світ розумних покупок. НВ вибрало п’ять найдостойніших смартфонів в мінімальній ціновій категорії до 3 тис. грн.

Xiaomi Redmi 6A 2/16 ГБ

2600 грн

Фото: Xiaomi


Бюджетне дітище Xiaomi з 5,45-дюймовим екраном, підтримкою двох сім-карт і 4G, а також досить непоганою для цього класу основною камерою.

Скромний за можливостями процесор MediaTek Helio A22 проте дозволяє навіть пограти в деякі “пристойні” ігри, правда, звичайно, не на максимальних налаштуваннях.

Тут навіть є розблокування за допомогою розпізнавання обличчя, яке частково компенсує відсутність сканера відбитків пальців.

Asus ZenFone Live 2/32 ГБ

2600 грн

Фото: ASUS


Дуже легкий і ергономічний, приємний смартфон, який відрізняється від багатьох конкурентів у цьому ціновому діапазоні наявністю 32 ГБ вбудованої пам’яті.

Звичайно, ніхто не заважає користуватися картами пам’яті, зокрема й у цьому смартфоні. Але багатьом користувачам простіше відразу купити модель, в якій пам’яті більше, і не витрачати час і гроші на картки.

В іншому це міцний середнячок, який найкраще використовувати як дзвонилку і засіб спілкування в месенджерах і соцмережах. Камера тут не дуже, та й в ігри з таким залізом (Snapdragon 400) особливо не пограєш.

TP-Link Neffos C9a 2/16 ГБ

2500 грн

Фото: TP-Link

Досить вдала модель від TP-Link, який поступово стає все більш значущим гравцем в бюджетному сегменті ринку смартфонів.

5,45-дюймовий екран з IPS-матрицею, акумулятор ємністю 3020 мАг, підтримка 4G, приємний дизайн і якісне збирання – не так уже й мало за 2500 грн. Як приємний бону — приємна оболонка, що нагадує “голий” Android без зайвих викрутасів і прикрас.

ZTE Blade A522 2/16 ГБ

2000 грн

Фото: ZTE


Складно не включити в огляд цю модель. За одну єдину причину — тут є NFC, якого немає у конкурентів за ці гроші.

Для когось цей момент може стати критичним, адже це так до біса зручно — розплачуватися в супермаркеті за допомогою смартфона. Не світити зайвий раз свою кредитку, та й взагалі — просто не носити її з собою.

В іншому смартфон зірок з неба не хапає. Тут досить сумний 5-дюймовий екран з товстезними рамками, слабенький Snapdragon 425 і посередня камера. Але досить згадати про NFC, і цьому смартфону за 2000 грн можна пробачити багато.

Samsung Galaxy J2 2018 1,5 / 16 ГБ

3000 грн

Фото: Samsung


Найдорожчий смартфон в нашому списку, але він же — найпрестижніший. В тому сенсі, що Samsung — все таки А-бренд. Для багатьох це має значення — це нехай і дешевий, але все-таки Samsung здається більш іміджевим рішенням, ніж згадані вище конкуренти.

Незважаючи на те, що тут використовується Snapdragon 425, який зірок з неба не хапає, і лише 1,5 ГБ оперативної пам’яті, моделі є чим похвалитися. Наприклад, 5-дюймовим екраном з матрицею Super AMOLED. Та й камера більш-менш стерпна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.