Windows 10 приходить кінець, Microsoft готує заміну

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Йде вже четвертий рік з того моменту, як на ринок вийшла операційна система Windows 10, призначена для комп’ютерів і ноутбуків. Понад три роки компанія Microsoft випускала для неї великі оновлення, сподіваючись зробити своє нове програмне забезпечення таким же популярним, яким свого часу вдалося стати Windows 7. Проте, задумка керівництва не вдалася, тому що багато користувачів сьомої «вінди» відмовилася переходити на десяту. Все це призвело до того, щоб була створена нова ОС.

Для керівництва Microsoft доступна зараз на ринку операційна система Windows 10 вже практично зовсім не представляє ніякого інтересу, тому як замість неї була створена нова, яка працює відчутно швидше, а ще в ній немає тисячі різних налаштувань, які іноді збивають з пантелику навіть досвідченого користувача. Новітнє програмне забезпечення називається Lite OS, а його перша публічна презентація відбудеться в травні нинішнього року, тобто вже досить скоро.

Нова операційна система замінить собою доступну зараз Windows 10. Перша тестова збірка Lite OS вийде вже через кілька днів після презентації, а до самого моменту релізу фінальної стабільної версії підтримувати дана ОС буде тільки додатки PWA і UWP, тоді як класичні Win32 додадуть в остаточному складанні, яка повинна вийти в кінці 2019 року, але можливо це трапиться і пізніше. За своїм графічному інтерфейсу нова розробка Microsoft виявиться чимось схожа на Linux Debian і macOS Mojave.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачів чекає єдиний дизайн всієї операційної системи і стандартних програм, причому прямо «з коробки» новенька Lite OS буде підтримувати ранкову і нічну тему оформлення, що дозволяють підвищити продуктивність в різний час доби. Нова операційна система, за якими даними, виявиться безкоштовною для тих, хто зараз використовує ліцензійну Windows 10, а от усім іншим за неї доведеться заплатити гроші, але скільки саме – поки що точно невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.