Categories: Ґаджети

iPad Pro на iOS 13 отримали підтримку мишки і повноцінний файловий менеджер

Share

Ресурси 9to5Mac і MacStories запевняють, що операційна система IOS 13 насправді перетворить планшети Apple в повноцінні комп’ютери. Користувачі зможуть підключити до них повноцінну комп’ютерну мишку. За рахунок цього з’явиться можливість використовувати курсор миші в будь-яких програмах і іграх, а це виведе досвід використання подібних пристроїв на абсолютно новий рівень, тому що з’явиться можливість з підвищеною зручністю працювати з текстом, використовувати правий клік миші в браузері і виконувати масу інших дій.

Джерела не уточнюють, про які саме мишки йдеться. Не виключено, що Apple дозволить використовувати тільки бездротові, що працюють по Bluetooth, але цілком може статися й так, що «яблучна» корпорація запровадить підтримку провідних мишок, які будуть підключатися через інтерфейс USB Type-C в iPad Pro, або ж через перехідник. Також, як стало відомо, операційна система iOS 13 гарантовано принесе з собою повноцінний файловий менеджер, який дозволить працювати із зовнішніми накопичувачами і картами пам’яті.

Зараз вся робота з ними зводиться до користування послугою «Фото», і це жахливо незручно. Спеціальні API в новій операційній системі дозволять зробити так, щоб iPad Pro з інтерфейсом USB Type-C отримали підтримку зовнішніх накопичувачів. Для їх використання буде потрібно запустити будь-яку потрібну програму, і відразу ж працювати з будь-якими даними на жорсткому диску або ж карті пам’яті. Можна буде слухати музику, дивитися фотографії і відео, перейменовувати файли, або ж просто передавати дані з накопичувача у зовнішнє хмарне сховище. Офіційна презентація iOS 13 трапиться на початку червня в рамках виставки WWDC 2019, де Apple сама розповість про всі ці нововведення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024