Sony PlayStation 5 здивувала всіх фанатів своєю потужністю

Чим могутніше електронний пристрій, тим швидше воно може обробляти дані, що надходять, але разом з ростом продуктивності збільшується і вартість. Сьогодні, 19 квітня 2019 року, стало відомо про те, що консоль Sony PlayStation 5 повалила всіх у шок своєю потужністю, і все це навіть не дивлячись на досить посередній цінник. Інформація про це надійшла від надійного джерела в особі видання Tidux, раніше повідомляв багато вірних відомостей про різні консолях.

За даними джерела, ігрова приставка нового покоління від японської корпорації буквально шокує всіх своєю продуктивністю, так як її потужність виявиться на рівні 14 терафлопс. Для порівняння, звичайна PS4 забезпечує потужність в 1,8 терафлопса, а в PS4 Pro вона приблизно вдвічі більше. Настільки значний приріст в обчислювальної потужності став можливий завдяки використанню набагато більш продуктивного процесора, а разом з ним і інших комплектуючих, тобто відеокарти, оперативної пам’яті і інших елементів, аж до пам’яті.

Зараз найпотужнішою ігрової приставок на ринку є Xbox One X, який забезпечує продуктивність в цілих 6 терафлопс, але Sony PlayStation 5 виявиться могутніше в 2,5 рази, що дозволить їй працювати з іграми в дозволі 4K при частоті 60 кадрів в секунду, і саме на це розраховують мільйони людей по всьому світу. Крім того, при використанні шолома віртуальної реальності, частота зможе досягати вже цілих 120 fps, а це допоможе зробити картинку неотличимой від такої в реальному світі.

Відомо, що базова версія PS5 обійдеться всім бажаючим в $ 500, однак цінник в Україні, швидше за все, виявиться на рівні 580 доларів. Саме в таку суму грошей виробник може оцінити свою ігрову приставку нового покоління, а стане їй звичайно ж Sony PlayStation 5. Даною приставці приписують цілу масу різних особливостей, однією з яких повинен стати геймпад з вбудованим в нього сенсорним екраном невеликого розміру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.