Чим новий Microsoft Edge відрізняється від Google Chrome

Вчора Microsoft випустила  нову версію фірмового браузера Edge, в якому відмовилася від власного веб-двигуна EdgeHTML на користь Chromium з відкритим вихідним кодом. Оновлений Edge має багато спільного з Chrome, зокрема, призначений для користувача інтерфейс, але повністю копіювати продукт Google редмондская корпорація не стала.

При перекладі Edge на Chromium розробники Microsoft вирізали або замінили понад 50 функцій і компонентів, доступних в Chrome. В більшості своїй це фірмові сервіси Google: вбудований блокувальник реклами, Google Now, Google Cloud Messaging, Google Pay, Google DNS, інструменти очищення пам’яті, синхронізація паролів на Android, хмарна друк, всілякі функції для роботи Chrome OS і т. Д. Повний список представлений нижче:

Як повідомляється, відмова від всіх цих функцій дозволив Edge на базі Chromium працювати швидше Chrome. Є у нового браузера Microsoft і деякі переваги на кшталт підтримки трансляції відео в форматі 4K, що особливо корисно для онлайн-кінотеатрів.

Новий Edge на даний момент знаходиться на стадії тестування, і поки в ньому є кілька проблем з авторизацією і синхронізацією, трансляцією медіаконтенту на зовнішні пристрої і перевіркою орфографії. Завантажити  браузер поки можна тільки в англомовній версії і для 64-розрядної Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.