Microsoft випустила «вбивцю» Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу операційної системи Windows 10 в фінальному стабільному вигляді пройшло вже більше 3,5 років, тобто вкрай багато часу, за яке для даного програмного забезпечення випустили відразу кілька великих оновлень. Проте, ця ОС все одно застаріла, як по частині своїх внутрішніх особливостей, так і з точки зору зовнішнього вигляду. Втім, Microsoft вже знайшла вихід із ситуації, а стала нею нова платформа, яка зможе замінити собою десяту «вінду».

Йдеться про таку операційній системі, як Lite OS, яка вдає із себе доопрацьовану в усіх відношеннях версію Windows 10. Це програмне забезпечення, як повідомляє джерело в особі інсайдера Petri, вже отримали в свої руки партнери Microsoft, тобто американська корпорація зробила його випуск. Зробити це за півтора місяці вона вирішила заради того, щоб почути думку своїх партнерів про нове ПО і, при необхідності, внести в нього якісь зміни.

Тестування нової операційної системи, яка замінить собою Windows 10, проводиться в умовах найсуворішої таємності, щоб інсайдери не отримали всі дані про новий ПО до офіційного анонса, а він трапиться в травні нинішнього року, відразу після чого Microsoft випустить фінальну публічну збірку цієї операційної системи, встановити яку на свої комп’ютери і планшети зможуть всі бажаючі. Нова ОС виявиться зовсім іншою, ніж десята «вінда».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачів чекає абсолютно інший інтерфейс, в тому числі меню «Пуск», спрощені настройки і довгоочікуване рішення всіх проблем з масштабуванням. Перший час Lite OS буде підтримувати тільки додатки PWA і UWP, тоді як до моменту релізу фінальної стабільної версії Microsoft може додати підтримку платформи Win32, на базі якої випускаються класичні програми та ігри. Очікується, що остаточний білд «вбивці» Windows 10 стане доступний всім бажаючим вже в другій половині 2019 року, а поширюватися нова ОС, можливо, буде безкоштовно. Заробляти ж розробники зможуть на додатковому ПО, на зразок офісного пакету і хмарних сервісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.