RIP AirPower. Витративши півтора року на розробку, Apple скасувала фірмову бездротову зарядку AirPower

Компанія Apple анонсувала бездротову зарядку у вересні 2017 року, одночасно з iPhone X і AirPods. З тих пір змінилося покоління iPhone і вийшли навушники другого покоління, але зарядки все не було. В останні дні про AirPower говорили все більше і більше, і, здавалося, що справа рухається до довгоочікуваного офіційного анонсу. Але на жаль, багатостраждальна бездротова зарядка все-таки світло не побачить.

Про скасування AirPower повідомив старший віце-президент Apple по розробці апаратного забезпечення Ден Річчіо (Dan Riccio): «AirPower не відповідає нашим високим стандартам, і ми скасували проект». Попутно Ден Річчіо приніс вибачення всім, хто чекав бездротову зарядку і висловив прихильність Apple бездротовому майбутньому. Чи означає це, що бездротова зарядка у Apple все ж з’явиться? Поки це велике питання.

Ідея, що стояла за AirPower, була привабливою: користувачі могли заряджати одним пристроєм і iPhone, Apple Watch, і AirPods одночасно. При цьому відсоток заряду кожного пристрою можна було б відстежувати на смартфоні. Однак проблема в тому, що AirPower повинна була виявитися дуже тонкою і компактною, і це йшло врозріз з заявленої функціональністю. У підсумку Apple, судячи з розвитку подій, воліла зовсім закрити проект, ніж поступитися своїми принципами компактності і «чистого дизайну».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.