Нова версія Windows 10 працює швидше в два рази

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська корпорація Microsoft робить все заради того, щоб нарощувати свою капіталізацію, а для цього їй доводиться постійно випускати оновлення для вже існуючих на ринку продуктів, а також, крім того, створювати і випускати нові. Реліз фінальної стабільної версії операційної системи Windows 10 трапився ще влітку 2015 року, тобто майже чотири роки тому, а з тих пір для десятої «вінди» випустили багато великих оновлень, але нове оновлення не зрівняється ні з одним старим.

Його секрет в тому, що воно підвищує швидкість роботи Windows 10 в цілих два рази, тобто дуже і дуже сильно. Як стало відомо з офіційних технічних документів компанії Microsoft, вона розробила нову збірку десятої «вінди», яку вже зовсім скоро зможуть встановити на свої комп’ютери всі бажаючі. Її анонс, швидше за все, трапиться в травні нинішнього року, після чого відразу ж стартує тестування, тоді як чекати релізу фінальної стабільної версії доведеться, найімовірніше, до осені 2019 року.

Суть нової збірки Windows 10 в тому, що з неї прибрали безліч непотрібних функцій і можливостей. Так, наприклад, Microsoft нарешті визнала всю марність «живих» плиток, а також вона прибрала безліч зайвих налаштувань, якими ніхто не користувався. Нова ОС буде прямо «з коробки» повноцінно працювати, тобто її не доведеться налаштовувати вручну, як це потрібно робити зараз, щоб комп’ютер працював швидко і стабільно. За рахунок відмови від безлічі непотрібних особливостей нове програмне забезпечення виявиться більш легким і швидким.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначається, що на старих моделях комп’ютерів, де не надто потужне технічне оснащення, різниця в швидкості роботи може виявитися більш ніж двократною, тобто дуже значною. Пов’язано це в першу чергу з тим, що нова Windows 10 не споживає так багато системних ресурсів, як в даний час, а це повинно позитивно позначитися на загальній продуктивності. При цьому поки що невідомо, чи доведеться для переходу на складання Windows 10 Lite платити гроші. Найімовірніше, Microsoft запропонує почати її використовувати безкоштовно, якщо раніше вже була куплена ліцензія для десятої «вінди».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.