Categories: Ґаджети

Sony оголосила дату смерті PlayStation 4

Share

Ігрова приставка Sony PlayStation 4 вийшла на ринок в кінці 2013 року, коли можливість її купити отримали жителі Європи, США, а також безлічі інших регіонів світу. Вона досить швидко здобула велику популярність серед геймерів, і все це навіть не дивлячись на досить високу вартість на старті продажів. Втім, з тих пір пройшло вже більше п’яти років, а за цей термін технічне оснащення PS4 вкрай сильно застаріло, і цим зараз незадоволені не тільки ігрові студії, але ще і геймери.

Саме тому одного разу настане такий день, коли даній консолі прийде кінець, і Sony назвала. Як стало відомо від голови Sony Interactive Entertainment Джона Кодери, ігрова приставка PlayStation 4 перестане бути актуальною в березні 2021 році. З цього моменту для неї перестануть випускатися будь-які оновлення і патчі, а виробництво всіх ігор може завершитися. Більш того, незадовго до цієї дати PS4 буде знята з виробництва, а піти на такий крок доведеться заради нової моделі.

До березня 2021 року на ринку вже щосили буде продаватися консоль PS5, тому в старенькій Sony PlayStation 4 не буде ніякої потреби. Проте, все її власники зможуть як і раніше грати в ігри по мультиплеєрі ще щонайменше кілька років, тому як всі сервіси PSN продовжать в повній мірі працювати без будь-яких обмежень і заборон, що звичайно ж є вкрай великим плюсом. Також вдалося з’ясувати, що вже зараз дана ігрова приставка знаходиться в заключній стадії свого життєвого циклу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цей період для неї будуть вкрай активно випускатися відеоігри, над якими зараз працюють десятки ігрових студій. Вони стануть одними з останніх, які вийдуть для PlayStation 4. Таким чином, якщо врахувати всі нюанси, консоль PS4 буде залишатися актуальною до 2021 року, а потім її вже знімуть з виробництва, та й нові ігри виходити навряд чи будуть. Таким чином, у всіх геймерів є ще щонайменше 1,5 року для того, щоб насолодитися цією консоллю, тоді як потім вона буде вважатися офіційно застарілою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Playstation 5 Pro може з’явитися навіть раніше, ніж ми думали

    Удосконалена PlayStation 5, просто відома як PS5 Pro, вже практично офіційно підтверджена: у новому звіті…

    27.04.2024

    Експерти TechRadar назвали 13 найкращих прогумованих смартфонів на весну 2024 року

    Найкращим смартфоном з прогумованим корпусом визнано Nokia XR20 із захистом IP68 та MIL-STD-810, тонким та…

    26.04.2024

    Київстар попередив про збільшення у 10 разів, до чого готуватися

    Серед українських інтернет-провайдерів «Домашній Інтернет» від Київстар має найбільшу мережу гігабіти. Лише за час повномасштабного вторгнення компанія…

    26.04.2024

    Потрібен чи ні антивірус на смартфоні з Android

    У цій статті обговоримо таку тему, як антивірусне програмне забезпечення для мобільних пристроїв. Багато хто…

    26.04.2024

    Топ-7 важливих налаштувань для нового iPhone

    Мрія багатьох молодих людей – новий iPhone останньої моделі. Такий подарунок дійсно буде незабутнім, але,…

    26.04.2024

    Старі версії Android отримали підтримку чат-бота Google Gemini

    Google додала підтримку нейромережі Gemini до операційних систем Android 10 і 11. Як пише 9to5Google,…

    26.04.2024