Ринок розумних годинників виріс на 56%, незаперечним лідером залишається Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Strategy Analytics оцінили ринок розумних годинників за підсумками минулого кварталу. Вони підрахували, що ринок в річному вираженні виріс на 56%, до 18,2 млн пристроїв. Всього ж за минулий рік було реалізовано 45 млн годинників.

Лідером ринку продовжує залишатися Apple, і конкурентів у неї на цьому терені немає і близько. Компанія за підсумками кварталу зайняла 50,7% ринку. І хоча це істотно менше, ніж 67,2% роком раніше, це обумовлено виключно загальним зростанням ринку. Сама Apple реалізувала 9,2 млн годинників проти 7,8 млн роком раніше. Всього за рік компанія продала 22,5 млн Apple Watch.

На другому місці за підсумками і кварталу і року виявилася Fitbit, яка реалізувала 2,3 млн годинників в четвертому кварталі і 5,5 млн за рік. Тобто всього за один квартал компанія продала половину річного обсягу розумних годинників. При цьому роком раніше продажі компанії становили лише 0,5 млн одиниць.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відмінне зростання показала і Samsung, продавши 2,4 млн годинників за квартал і 5,5 млн – за рік. Відповідні показники 2017 року становили 0,6 і 3,1 млн. Замикає список лідерів Garmin, яка реалізувала 3,2 млн годинників за рік і 1,1 млн за квартал. Роком раніше показники становили 2,2 і 0,7 млн відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.